Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: Bare Stockholm

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Golden Globe 2021

Golden Globe Awards har gått av stapeln och årets upplaga var den första att genomföras digitalt med värdarna Amy Poehler och Tina Fey. Stjärnorna som medverkade intervjuades via länk men var trots det uppklädda till max. Det var den 78:e Golden Globe Awards och galan hedrar det bästa i Amerikansk tv och film. Ett urval av vinnarna var Nomadland för bästa dramafilm, Soul för bästa animerade film, The Crown för bästa dramaserie och Schitt’s Creek för bästa komediserie.

Se alla nominerade och vinnare här!

Penny Parnevik har fått en dotter

Penny Parnevik och Douglas Murray har fått sitt andra barn och denna gång blev det en dotter. Deras första barn, sonen Atticus föddes augusti 2019 och under helgen delade de med sig av den fantastiska nyheten om att andra barnet nu fötts. “It’s a girl, Pebble Murray, welcome to the world”, skriver Penny på instagram och avslöjar även dotterns namn. Vi önskar er lilla familj ett stort grattis!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av PennyParnevik (@pennyyparnevik)

World Whale Day med Maria Nila

Varje år den 1 November, då World Vegan Day infaller startar företaget Maria Nila en ny kampanj, något de kallar “Friendly year”. De vill göra det lättare för konsumenter att välja miljövänliga och veganska produkter samtidigt som de kan bidra till viktiga projekt i världen. För 2021 är målet att tillsammans med välgörenhetsorganisationen “The Perfect World Foundation” bidra till Beluga Whale Sanctuary vars uppdrag är att ge tillfångatagna Belugavalar ett säkert och naturligt hem. Över 3000 valar och delfiner är nämligen tillfångatagna eller uppträder i shower runt om i världen.

Nu har Maria Nila gått ut med att de, tillsammans med alla konsumenter och supportrar som hjälpt till att sprida kampanjen, samlat in 500 00 kr som går till Sea Life Trust’s Beluga Whale Sanctuary. Ett helt fantastiskt initiativ tycker vi!

Vill du läsa mer om kampanjen och hjälpa till att bidra? Tryck här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Maria Nila Stockholm (@marianilastockholm)

Missa inte

Benjamin’s

Det må låta som namnet på en riktig restaurang, men är ett nytt matlagningsprogram på TV4 tillsammans med Benjamin Ingrosso. Popidolen och matentusiasten bjuder nämligen in några av Sveriges största profiler där de lagar mat, spelar musik och äter gott. Programmet hade premiär förra måndagen och vi fick se artisterna Zara Larsson, Thomas Stenström och kocken Thomas Sjögren. Det blir ärliga samtal, pastalektion och mycket skratt. Visas måndagar kl 21, det får du inte missa ikväll!

Läs mer om programmet och se första avsnittet här!

Bare Stockholm

Att stå upp för miljön utan att kompromissa på kvalitet, passform och bekvämlighet – det är Bare Stockholms ambition.
Bare Stockholm är ett nylanserat, hållbart underklädesmärke och målet är att förändra hur underkläder tillverkas. Den första kollektionen är inspirerad av starka kvinnor, går i jordnära toner á la skandinavisk minimalism och är tillverkade av modal tencel, ett material som är mjukt, naturligt och andningsbart. Delägarna Felicia Bladh, Rebecka Lidenwall och Iman Malmberg är överens om de vill erbjuda underkläder skapade av kvinnor för kvinnor. Vi är väldigt nyfikna på detta märke och önskar de lycka till med deras resa!

Shoppa underkläderna och läs mer här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *