Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: HM x Simone Rocha

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Tusse vann Melodifestivalen 2021

Finalen av Melodifestivalen 2021 hölls i lördags och vinnare blev favorittippade Tusse med låten Voices. 19-åriga Tousin ”Tusse” Chiza, som fortfarande går i gymnasiet, vann Idol 2019 och efter ett år av inställda spelningar blev det nu en debut och även vinst i Melodifestivalen. Låten, som är skriven av Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov, har ett starkt budskap om att alla röster är lika mycket värda och har lika rätt att bli hörda. Stort grattis till Tusse som tog hem vinsten överlägset!

Zara Larsson – Live in concert

På internationella kvinnodagen den 8e mars gjorde Zara Larsson i samarbete med IKEA ett liveuppträdande. Både för att uppmärksamma sitt nya album “Poster girl” och kvinnodagen. Zara ville tillägna sin första spelning på ett år till alla fantastiska kvinnor runtom i världen, vilket hon säger i ett pressmeddelande. Ett väldigt bra sätt att promota sitt nya album, vi kan inte få nog av grymma Zara Larsson!

House of Gucci

De första bilderna har nu kommit ut från Ridley Scotts kommande storfilm – thrillern och den verkliga historien om mordet på Maurizio Gucci. I huvudrollerna ser vi Adam Driver och Lady Gaga och filmen är baserad på boken med samma namn av Sara Gay Forden. Filmen väntas ha premiär i slutet av November 2021 och då vi både är intresserade av mode och film blir vi självklart riktigt taggade på House of Gucci!

Läs mer om filmen här!

Missa inte

Margaux Dietz syns i ICA-reklamen

I senaste ICA-reklamen skymtar vi ingen mindre än Margaux Dietz, där hon delar ut tacotillbehör iklädd vit kavaj som de andra ICA-medarbetarna. Roligt att se Margaux i det sammanhangen, lite annorlunda än vad vi är vana att se henne! “Är det nu min karriär peakar?” skriver hon på instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Margaux dietz (@margauxdietz)

 

Happy Jankell romandebuterar

Skådespelaren Happy Jankell har tidigare setts i filmer så som “Tusen gånger starkare” och “Ted – för kärlekens skull” men romandebuterar nu med boken Livlina! Boken är enligt Happy själv en blandning av fiktion och verklighet, då många avsnitt är direktkopierade från hennes egen dagbok. “Det har varit viktigt för mig att det ska finnas igenkänningsfaktorer.”, säger Happy. Boken Livlina ges ut på bokförlaget Forum och finns nu att köpa.

Läs mer om boken här!

HM X Simone Rocha

HM har ett nytt designsamarbete! Denna gång med Simone Rocha, designern som debuterade på London Fashion Week 2010. Hon har skapat en kollektion för dam, herr och barn och vad som varit det centrala i Simone Rochas kollektioner är att de ska vara vackra och utsmyckade samtidigt som de är bekväma att bära. För samarbetet med HM har hon omsorgsfullt omarbetat gamla favoritplagg till nya kreationer!

Se hela kollektionen här!

Beyoncé skriver Grammyhistoria

Beyonce skrev historia under nattens Grammygala genom att vinna sin 28:e Grammy vilket gör att hon är den sångerska som vunnit allra flest Grammys! Ingen annan sångare har någonsin vunnit fler, och ingen kvinna oavsett titel.  “Jag är så stolt, så glad. Som artist tycker jag att det är mitt jobb att spegla samtiden och jag vill fira alla svarta drottningar och kungar som förgyller våra liv”, sade hon i sitt tacktal. Vilken fantastisk vinst!

Läs mer om nattens Grammygala här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *