Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: Annika Berglund

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Molly Sandén nominerad till en Oscar

Låten “Husavik” från filmen ”Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga” med Will Ferrell och Rachel McAdams i huvudrollerna, har blivit nominerad till en Oscar för bästa originallåt. Och det är ingen mindre än svenska Molly Sandén som sjunger den i filmen. I eftertexterna nämns hon som My Marianne, vilket har förvirrat fansen men Molly berättar att pseudonymen My Marianne är lite av hennes alter ego. Låten Husavik är skriven av svenskarna Rickard Göransson och Max Grahn samt amerikanen Savan Kotecha. Vi håller tummarna på Oscarsgalan den 25 April!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Molly Sandén (@m0llys)

Dasha är gravid

Stort grattis säger vi till Dasha och hennes Douglas som är gravida med baby nummer två. Dasha går ut med nyheten på sin instagram där hon skriver “2.0 coming up”, mer har hon inte gått ut med och vi får nyfiket vänta på fler detaljer kring graviditeten! Så roligt och vi önskar er lycka till under kommande månader.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av 👑 Dasha Girine (@dashas.se)

Dua Lipa – Live at the Grammys

Veckans snackis har utan tvekan varit Dua Lipas live-framträdande på Grammysgalan. Hon uppträdde med låtarna Levitating och Don’t start now och fansen märker en självsäker artist på scen! Det är mycket rosa och glitter – Hur cool är inte Dupa Lipa!?

Missa inte

Nyöppnat: Brasserie Astoria

Vi nåddes av nyheten om att en ny restaurang signerad Frantzén har öppnat i Stockholm – nämligen Brasserie Astoria på Nybrogatan. Restaurangen med dess pampiga entré öppnade den 15 Mars och erbjuder lunch, middag och helgbrunch. Och självklart har de en vinbar och en cocktailbar! Namnet Astoria kommer från en biograf som låg på samma adress från mitten av 1900-talet. Restaurangen går i New York känsla och vi är så sugna på att gå dit!

Läs mer om Brasserie Astoria här!

Hourglass lanserar Red 0

Hourglass är sminkmärket som länge arbetat dedikerat med frågor som rör djurs välmående och rättigheter, både genom långsiktiga samarbeten med djurskyddsorganisationer och nu med Red 0. Red 0 är det veganska alternativ till det röda färgpigmentet karmin och efter 3 års utveckling så landade Hourglass till slut i ett helt veganskt substitut till karmin. Det här är verkligen revolutionerande och har varit Hourglass främsta utmaning för att äntligen kunna bli ett helt veganskt varumärke. De lanserar därför ett läppstift med samma namn; Red 0.

Läs mer om Hourglass Red 0 här!

Artistsamarbete: Benjamin Ingrosso x Cherrie

Benjamin Ingrosso och Cherrie är det nya artistsamarbetet för Spotify Studio It’s Hits med låten VHS. “VHS handlar om en kärlek som du aldrig kan få tillbaka, det enda du har kvar är minnen, det är som en gammal film du inte kan se igen för att ingen som har VHS-band längre och vårt tema för låten påminner om den typen av kärlek”, berättar Cherrie i ett pressmeddelande.

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *