Veckans rosa snackisar

Bild: Cancerfonden

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Denna vecka kommer veckans snackisar i en Rosa Bandet Edition.

Veckans rosa snackisar

Rosa oktober 

Oktober är den internationella månaden vi uppmärksammar kampen mot bröstcancer genom att sprida kunskap om cancer och samla in pengar till svensk cancerforskning.

Att regelbundet undersöka dina bröst är det bästa sättet för att tidigt upptäcka bröstcancer! Så här kommer en mini-guide till er om hur ni gör. Välj en dag varje månad som du tar dig tiden och få in det som rutin. Du känner din kropp bättre än någon annan och om inte, lär då känna din kropp och dina bröst! Med hjälp av händerna kan du känna om något avviker sig från det vanliga eller om något känns annorlunda.

Här kan du köpa Rosa Bandet

Vi är i slutskedet på årets upplaga av rosa oktober. Så passa på att köpa ditt rosa band och armband på Ica, Apotek hjärtat, Lindex, Interflora, Ellos eller i Cancerfondens gåvoshop. Rosa bandet kostar 50 kronor och armbandet 100 kronor. Detta år är det designat av modeskaparen och kostymören Selam Fessahaye. Men det finns också mer du kan göra från andra företag.

Rosa bandet

Bild: Cancerfonden

Handla rosa varor hos ICA

ICA är också en av årets huvudsponsorer och har under oktober månad rosa varor, i förmån till cancerforskningen. Av intäkterna går 5 kr av varje rosa vara till cancerfonden. Så varför inte planera middagen denna vecka efter ICAs rosa varor och stötta cancerforskningen?

Lindex, huvudsponsor med en Pink Collection

Lindex är en av Cancerfondens huvudsponsorer 2021 och har en Pink Collection där 10% av all försäljning går till cancerforskning. Det är en riktigt gosig kollektion som passar perfekt till hemmamyset i höst. Du hittar kollektionen här!

ROSA BANDET

Bild: Lindex

Välj en rosa bukett hos Interflora

Interflora har i samarbete med Cancerfondens tagit fram rosa buketter. Beställ någon av deras rosa blommor och bidra med 30 kr till Cancerfonden. Gör det till dig själv eller till någon du bryr dig om. Modeduon bakom Säker stil, Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret, har tagit fram egna buketter som du ser på bilden nedan!

Rosa Bandet

Bild: Interflora

Ellos i kampanj för kvinnan mitt i livet

Ellos har under oktober månad en kampanj i samarbete med Cancerfonden, med målgruppen kvinnan mitt i livet. I kampanjen, som heter rosa mot cancer, vill de lyfta alla kvinnor som påverkas av cancer på något sätt. På Ellos hemsida kan du hitta rosa bandet, armbandet och utvalda produkter där hela eller delar av vinsten går till Cancerfonden.

Även om Rosa oktober snart är slut så kan du alltid hjälpa till i kampen mot cancer. Du kan göra det genom att swisha en valfri summa till Rosa Bandet för att stötta och bidra till cancerforskningen. Varje krona räknas! Swisha till 123 40 900 72.

*

Missade du föregående veckas veckans snackisar? Då hittar du den här!