Veckans snackisar

Bild: ABBA Voyage

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheterna från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

ABBA släpper ny musik efter nästan 40 år

Förra veckan antydde musikgruppen ABBA på sociala medier att något nytt var på gång och sedan dess har ryktena flödat. De har nu bekräftat att det rör sig om ett nytt album med hela tio låtar! Albumet, vid namn Voyage, kommer vara det första gruppen släpper på nästan 40 år. Men inte nog med att de släpper album, dessutom ska de komma tillbaka på scen – men i avatarform. I vår 2022 kommer de nämligen som avatarer hålla en scenshow i London med 22 låtar, både nya från albumet och gamla hits. Hela albumet kommer släppas den 5 november men det går redan att lyssna på två låtar som de släppte i samband med presskonferensen som hölls i Stockholm och London under förra veckan. Vi ser riktigt mycket fram emot att dansa till de nya låtarna av ABBA!

Se den livesända pressträffen i efterhand här!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA Voyage (@abbavoyage)

Hannah Widell och Amanda Schulmans serie är nu live

Igår gick en ny serie live på Viaplay och det är inga mindre än systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman som står bakom den. Serien, vid namn Två systrar, är baserad på Hannah och Amandas boktriologi med samma titel. Serien handlar om en modern kärlekshistoria med visst mörker och romantik som kretsar kring de två systrarna Alicia och Vanessa. De två lever olika liv men båda drivs av ansvarskänslor och omtanke för varandra, vilket även lätt leder till misstolkningar och konflikt. I huvudrollerna syns Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson. Hannah och Amanda slutar ju aldrig imponera så det är med spänning och nyfikenhet vi kommer bänka oss framför TV:n för att kolla på Två systrar!

Se trailern för Två systrar här nedan!

IggyJeans lanserar sin SS22 kollektion med nya signaturmönster

IggyJeans är det Stockholmsbaserade klädmärket av Ingrid “Iggy” Berg som skapar handmålade designs på nya och vintage-plagg, mestadels av denim. Märket vill skapa hållbart och klimatvänligt mode med deras upcycled kläddesigns. Förra veckan, under Stockholm Fashion Week, visade IggyJeans upp sin kollektion för SS22 som har nya signaturmönster av de handmålade och färgglada applikationerna, som i denna kollektion hade vintage Levi’s 501 jeans som kanvas. Visningen hölls i en lägenhet i Stockholm där de nya mönstrena även var målade på väggarna, samt på modellernas kroppar. Det är mycket spännande att se hur Ingrid experimenterar med sina mönster och sin kreativitet!

Se hela SS22 kollektionen av IggyJeans här!

Foto: Pierre Björk, @pierre_bjork, Instagram.

H&M x Jacob Felländer – Klädd i konst

I torsdags, den 2 september, lanserades The Great Escape, vilket är ett projekt med en klädkollektion och utställning av H&M i samarbete med Jacob Felländer. Jacob är fotograf och internationellt erkänd för sina multiexponerade fotografier vilka ger möjlighet att på en och samma gång betrakta ett motiv från flera vinklar. H&M och Jacob gör nu ett ikoniskt samarbete där hans konst klär kollektionen. Jacob Felländer säger att “Projektet, både utställningen och kollektionen, handlar i grunden om att utbilda och träna den nya generationen i kreativitet eftersom vi behöver hitta nya lösningar på gamla problem – miljön, pandemier, konflikter och svält. Det är orsaken till att jag vill avslöja mina hemligheter och min metod och dela dem med alla”. Dessutom kan man genom att använda The Great Espace‘s app både AR-aktivera kläderna i kollektionen och skapa egna tryck på vintagetröjor från H&M:s klädåtervinningsinitiativ. Detta projekt med denna roliga idé vill vi mer än gärna ta del av och kika på!

För mer information om kollektionen och utställningen, klicka här!

*

Missade du föregående veckas veckans snackisar? Då hittar du den här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *