Veckans snackisar

Bild: Hendrik Zeitler / Nordiska museet

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheterna från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

iPhone 13 är här och har tagit världen med storm

Förra veckan presenterade Apple fyra nya telefoner; iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max. Lanseringen för de nya telefonerna den 14 september var riktigt hajpad och förväntningarna var höga eftersom läckta dokument om de nya modellerna och funktionerna presenterats redan innan lansering av flera stora medier. Expressen rapporterar att mycket av spekulationerna även stämde överens med vad som presenterades under eventet i tisdags. Det stora fokuset hos de nya telefonerna ligger på kameran då den nya modellen iPhone 13 under eventet presenterades som en mobil som håller för “riktig filmproduktion”. Något som gjorde oss mycket nyfikna på den nya telefonmodellen! Har ni redan förbeställt, eller planerar att klicka hem nya iPhone 13 när den släpps senare i veckan?

Läs mer om iPhone 13 hos Apple här!

Nordiska museet har öppnat utsällningen “Nordens Paris”

Nordiska museet öppnade förra veckan upp portarna för den nya utställningen “Nordens Paris” som tillsammans med en bok av samma titel, hyllar haute couturens gyllene era. Utställningen, som museet gör i samarbete med modejournalisten Susanna Strömquist, handlar om NK:s franska damskrädderi 1902-1966, och dessutom lanseras ett modehistoriskt praktverk. “Nordens Paris” beskrivs av Nordiska museet som en utställning som “bjuder in till ett storslaget visuellt möte med den parisiska haute couturens nordligaste utpost”. Eftersom detta bidrar till en ganska outforskad pusselbit i Nordens modehistoria vill jag gärna boka biljetter till utställningen så fort som möjligt!

Läs mer om “Nordens Paris” och köp dina biljetter till utställningen här!

Bild: Hendrik Zeitler / Nordiska museet

Bianca Ingrosso x Nelly.com höll i en festlig brunch

När Bianca Ingrosso presenterar nyheter och dessutom bjuder in till festliga tillställningar undgår det nästan ingen som är aktiv på Instagram. Förra veckan var det Biancas andra klädkollektion tillsammans med Nelly.com som presenterades och hade sin lansering idag. För att fira kollektionssläppet bjöd Bianca och Nelly in till en stor partybrunch med massvis med influencers och artister. Det verkar ha blivit sång och dans, plus många skålande glas bubbel – ett riktigt lyckat lanseringsevent med andra ord! Hurra för Bianca och Nellys stora succé tillsammans!

Shoppa Bianca x Nelly.com här!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NELLY.COM (@nellycom)

Emmygalan hölls inatt och vinnare har korats

Inatt hölls årets Emmygala och många fina priser delades ut! Den stora vinnaren för kvällen blev Netflix- serien The Crown som tog hem priset för bästa dramaserie, samt flertalet andra fina priser. Detta var dessutom första gången en Netflix-serie kammade hem priset för bästa dramaserie, efter att de varit nominerade för priset 16 gånger tidigare men då utan vinst. Trots att alla outfifts från MET-galan stått i rampljuset den senaste veckan så var det flera otroliga looks även på Emmygalans röda matta som är värda att kolla in!

För att kika på hela listan av vinnarna från Emmygalan, klicka här!

Emili Sindlev har en ny realityshow

Danska it-tjejen, mode stylisten och creative directorn Emili Sindlev medverkade föregående året i danska versionen av Dancing With The Stars och förra veckan gick ut med nyheten om att hon nu kliver tillbaka in i TV-rutan med sin egna realityshow! TV-serien kommer Emili hålla i tillsammans med sin partner, stylisten Mads Emil Grove Møller. För Emilis fans som verkligen hållit ögonen öppna så är nog nyheten ingen större överraskning då hon började hinta om att något var på gång på hennes Instagram-story redan i maj. Serien, som kommer heta Emili & Mads Emil, släpps nästa vecka på Discovery+ och vi hoppas lite extra på att få se en glimt av parets nya lägenhet i serien!

Se en teaser för Emili & Mads Emil här!

Bild: Emili Sindlev

Kim Kardashians ansiktslösa look på MET-galan

Det var en look från MET-galan som varit en extra stor snackis under förra veckan, nämligen Kim Kardashians outfit av Balenciaga. Att Kim tar sina outfits på MET-gala med stort allvar är känt sedan tidigare då hon under alla år gjort entré med minnesvärda looks. Röda mattan är vanligtvis ett tillfälle då kändisarna passar på att visa upp sina ansikten men Kims look som täckte ansiktet gav henne istället en viss anonymitet. Vilket från Kims sida känns något obekant. Hon bar en klänning från Balenciagas haute couture med tillhörande mask och släp. Denna look som skapade en mystisk känsla gav något helt nytt till publiken. Vad tycker ni om Kim Kardashians outfit från MET-galan?

Se mer av Kim Kardashians look på hennes Instagram här!

Bild: Theo Wargo

Lovisa “Lojsan” Wallin släpper klädkollektion med Bubbleroom

Lovisa “Lojsan” Wallin slutar aldrig att inspirera och imponera oss med sitt mode som hon visar upp på sin Instagram och YouTube. Att hon har koll på stilen är inget att tvivla om. Därför känns denna nyhet som något vi väntat på länge – äntligen släpper Lovisa egen klädkollektion! Det var under förra veckan som Lovisa gick ut med nyheten på sin Instagram där hon berättar för sina följare om att hon skapat en klädkollektion tillsammans med Bubbleroom. Släppet av kollektionen sker redan under denna vecka, på torsdagen, och på Lovisas Instagram går det att se många av de fina plaggen redan nu!

Få möjligheten att shoppa kollektionen två timmar innan lanseringen genom att klicka här!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lovisa Wallin (@lojsanwallin)

*

Missade du föregående veckas veckans snackisar? Då hittar du den här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *