Veckans snackisar

Bild: Frida Selkirk

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Frida Selkirk öppnar fler salonger

Nagelartisten Frida Selkirk vars konst pryder många svenska kändisars naglar har under denna sommar öppnat upp sin egna nagelsalonogskedja, Nail Democracy. Det var tre salonger som öppnade upp i Stockholm under sommaren och ytterligare fem stycken öppnar nu i höst! Fridas tanke med de nya salongerna berättar hon var “Att ta stafettpinnen och göra nagelkonsten både tillgänglig och rumsren. Nu förtiden vill man shoppa sina naglar på ett roligt och enkelt sätt, det ska vara en upplevelse, men man vill även att det ska vara på schyssta villkor. Det vill vi tillföra. Vår personal, nailistorna, har både kollektivavtal och friskvårdsbidrag. Vi har en bred behandlingslista där det både finns billiga och avancerade alternativ.” Detta entreprenörskap låter mycket spännande och en resa som vi garanterat kommer att följa, speciellt i och med de peppande ledorden som salongerna har; inspiration, mod och schyssthet!

Boda din tid hos Nail Democracy här!

Sveriges Radios insamling till Världens Barn är igång

Igår, den 26 september, startade Sveriges Radio årets insamling till Världens Barn som verkar för att förbättra barns rätt till hälsa, trygghet och skola. Det är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio P4, Sveriges Television, Utbildningsradion, Radiohjälpen och 13 olika biståndsorganisationer. Pandemin medförde stora konsekvenser för flera barn världen över då omkring 168 miljoner barn inte gått i skola på över ett år – samt att många av dem riskerar att inte återvända dit utan leds istället in i barnarbete, sexköp och barnäktenskap. De som arbetar med Världens Barn vill göra allt de kan för att konsekvenserna av pandemin inte ska hindra barns rätt till hälsa, trygghet och skola. Det är alltså en otroligt viktig och betydelsefull insamling som pågår just nu som vi självklart vill vara med och stötta!

Läs mer om Världens Barn i P4 här!

Bild: Sveriges Radio

Michaela Forni intervjuade Miranda Kerr i en Instagram-live

Förra veckan höll Michaela Forni i en live på Sephora Scandinavias Instagram-konto och där hon intervjuade ingen mindre än Miranda Kerr! Liven hölls i samband med att Miranda Kerrs skönhetsmärke Kora Organics lanserades hos Sephora Scandinavia, och går därmed nu att på enkelt vis handla även för oss bosatta i Skandinavien. Under liven samtalade Michaela och Miranda om skönhet, hälsa och såklart Kora Organics! De snuddade även på mycket intressanta samtalsämnen om kristaller, mammalivet och deras favoritprodukter från Kora Organics. Tittarna engagerade sig mycket med frågor och peppande kommentarer – det blev en mycket lyckad och lärorik live!

Kolla på liven i efterhand här!

Victoria Törnegren och Erik Forsgrens andra dotter har kommit till världen

Under helgen har Victoria Törnegren och Erik Forsgren på sina Instagram-konton delat med sig av förlossningen för deras andra barn, en till flicka. De åkte i lördags planerat in till förlossningen för att starta en induktion för att sätta igång Victorias förlossning. På Victorias Instagram-story berättar hon att det var en mycket speciell upplevelse och att de haft mer tid att njuta av denna förlossningen på ett annat vis i jämförelse med hennes tidigare som gick väldigt fort. Igår, på söndagen den 26 september, publicerade paret varsin bild på Instagram där de berättade för sina följare att flickan äntligen kommit till världen. Detta blir Victorias och Eriks andra barn som blir lillasyster till deras tre år gamla dotter Ellie. Vi vill önska Victoria, Erik och Ellie med familj stort grattis och all lycka!

Kika in Victorias Instagram här, och Eriks Instagram här!

Bild: Victoria Törnegren

Kim Jones och Donatella Versace bytte platser under ett hemligt runway event

Förra veckan började det gå rykten och spekulationer kring att något spännande var på gång efter att Donatella Versace delade en save-the-date för ett speciellt event på hennes Instagram. Instagram-inlägget sade; “Dear all, please join me for an intimate creative experience,” tillsammans med datumet söndag den 26 september, kl. 20.00. Det som skedde igår var alltså en runway show som hölls i Versaces högkvarter i Via Gesù där de två modehusen Fendi och Versace gjorde ‘The swap’; Versace by Fendi och Fendi by Versace. På runwayen visades totalt 50 looks, 25 stycken som Kim Jones, Fendis artistic director för damkläder och haute couture, designat för Versace, och 25 stycken som Donatella Versace designat för Fendi. Kim Jones och Donatella Versace bytte helt enkelt roller med varandra och skapade två otroliga kollektioner! ‘The swap’ utfördes för att fira de två designersarnas vänskap samt Fendis och Versaces kulturella påverkan. Har ni kollat på runway eventet och vad tyckte ni om det?

Se showen i efterhand på antingen Fendis hemsida eller Versaces hemsida!

Bild: Versace

Appen Lightsnap har lanserats i Sverige

En ny app har precis lanserats i Sverige och den går under namnet Lightsnap! Detta är världens första app som fungerar som en digital engångskamera där användaren köper en film med bilder för att sedan fota. Därefter blir bilderna framkallade och levererade hem till dörren. Användaren får alltså se bilderna först när de levererats hem – precis som förr! Lightsnap blir ett roligt och enkelt vis att fånga livets härligaste stunder på, med en underbar nostalgisk känsla. För någon vecka sedan då appen lanserades och en influencerkampanj för den var i full gång så var intresset för Lightsnap så högt att systemet kraschade. Det kraschade systemet är nu åtgärdat och det blev med andra ord en mycket lyckad kampanj! Vi är riktigt taggade på att testa denna nya app, har ni provat den än?

Ladda ner Lightsnap här!

*

Missade du föregående veckas veckans snackisar? Då hittar du den här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *