Veckans snackisar

Bild: Tesshell

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Greta Thunberg sjunger under Climate Live Sweden

Under helgen gick Climate Live Sweden av stapeln vilket fick tusentals människor att trotsa oktoberkylan och sluta upp framför scenen. Målet med Climate Live är att “förena och mobilisera människor i kampen för klimaträttvisa, med musiken som verktyg”. Under sändningen uppträdde en mängd artister, bland annat First Aid Kid, Sofia Jannok och Peg Parnevik. Det som överraskade publiken mest var nog ändå när Greta Thunberg tog ton och uppträdde tillsammans med Andreas Magnussons. De bjöd på sång och dans på scenen med Rick Atlets “Never Ginna Give You Up” och fullkomligt tog alla med storm.

Greta Thunberg

Bild: Climate Live Sweden

Adele har släppt en ny singel

Efter flera år av tystnad har Adele äntligen kommit med en ny singel. Det är första låten på sex år, vilket får oss att verkligen se fram emot hennes kommande album som släpps 19 november. Låten heter Easy On Me, och som vanligt med Adeles musik har låten en personlig koppling. Denna gång handlar det om artistens skilsmässa från sin man. Låten har redan spelats över 40 miljoner gånger på Spotify. Vi på FORNI älskar den! Lyssna här!

Bild: Adele

Margaux Dietz lanserar erotisk roman

Under förra veckan släppte Margaux Dietz sin erotiska roman “Alexa”, tillsammans med tillhörande podd-spinoff “Alexas värld”. Med hennes berättelse vill hon hjälpa kvinnor att utveckla sin egen sexuella identitet. Romanen handlar om Alexa, som är en av Sveriges mest framgångsrika influencers. Med denna roman vill Margaux få bort omvärldens fördomar om allt från sex till kändisskap. Den är erotisk laddad där kvinnlig sexualitet står i fokus. Vi älskar att Margaux gör detta och lyfter rätten till njutning och frigörelse! Köp hem boken här!

Hermesutställning öppnar i Köpenhamn

I förra veckan bjöd det franska modehuset Hermès in till utställningen Hermès in the Making i Köpenhamn. Idén bakom utställningen är att visa upp varumärket och hur hantverket och det gedigna arbetet verkligen står i fokus. På plats fanns ett flertal hantverkare som lyfte modehusets storhet och hur Hermès tillverkar produkter som är skapta för att hålla och repareras, för att användas och gå vidare i generationer. Utställningen kommer resa till flera delar av världen. Så spännande!

Hermes

Bild: Hermes

Kourtney Kardashian och Travis Baker är förlovade

Under söndagskvällen gick Kourtney Kardashian och Travis Baker ut på Instagram med att de förlovat sig. Med en romantiskt bild där paret står omringade av rosor på stranden skriver Kourtney caption “forever”. Efter förlovningen firade hela Kardashian-familjen med en middag. Stort grattis till förlovningen och kärleken önskar vi detta drömpar! Ska bli mycket spännande att följa bröllopet.

*

Missade du föregående veckas veckans snackisar? Då hittar du den här!