Veckans snackisar

Bild: Deezen

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Världen sörjer Virgil Abloh

Virgil Abloh är grundare av märket off-white och var kreativ chef för Louis Vuitton. Stjärndesignern är minst sagt en ikon inom modevärlden och efter två års lång kamp med cancer har han nu somnat in. Familj, vänner och hela modevärlden sörjer. Alla våra tankar går till Virgil Ablohs närstående.

Virgil

Bild: CNN

Magdalena Andersson blev Sveriges första kvinnliga statsminister 

Magdalena Andersson blev Sveriges första kvinnliga statsminster, vilket blev en stor dag för Sveriges historia. Nyheten spred sig som en löpeld på sociala medier där både influensers, stora profiler och privatpersoner delade nyheten i sina kanaler. Det är 100 år efter det att allmän och lika rösträtt infördes i Sverige. Ett viktigt steg för jämställdhet! 

 

Orange day 

Den 25 november var det Orange Day, dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg ska orange representera en värld fri från våld mot kvinnor. Ni har väl inte missat FORNIs exklusiva intervjuer med Mathilda Lundin? FORNI höll även en live tillsammans med Her House Foundation där vi gästades av bland annat en advokat, en kvinna som blivit utsatt och en kvinna som jobbar på en kvinnojour. Vi hade dessutom Sannah Sae på plats som uppträdde med låten Shit va stark.

Line-up för Lollapalooza Stockholm

Den 1-3 juli 2022 går festivalen Lollapalooza av stapeln i Stockholm och gärdet kommer fyllas med musik, glädje och fest. Nu har listan på artister avslöjats, och den är verkligen inte dålig! Bland annat kommer Pearl Jam, Post Malone, Imagine Dragons, The Killers, Doja Cat, Veronica Maggio, Timbuktu, Måneskin, Kacey Musgraves, Polo G, med flera uppträda! Har ni säkrat era biljetter?

Galamiddag på Kungliga slottet

Under onsdagskvällen förra veckan bjöd kung Carl Gustaf och drottning Silvia in det spanska kungaparet Felipe och Letizia till en galamiddag på Kungliga slottet. Vad är väl ändå en galamiddag på slottet? Det är alltid lika roligt att se alla de vackra klänningarna som bärs upp.

Kungahuset

Bild: Kungahuset

*

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!