Veckans snackisar

Bild: Ed Sheeran

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Ed Sheeran och Elton John släpper en jullåt tillsammans

Ni läste rätt! När vi på FORNI hörde om succéduon med nya låten “Merry Christmas” slängde vi oss över datorn för att leta rätt på den och lyssna. Den har väl ändå allt som en jullåt ska ha? Mysig med lite klingande i bakgrunden, med kontrasten av Ed’s sköna röst och Eltons djupa stämma. På Instagram iscensätter killarna den klassiska scenen från “Love Actually” med Keira Knightley och Andrew Lincoln. Ed står utanför Eltons hus med stora lappar i famnen och avslöjar på så sätt låten de gjort tillsammans. I början av musikvideon skymtas duon i varsin grön tracksuit från Gucci med röda detaljer på, och Elton John i sina ikoniska runda glasögon.

Premiär för Julkalendern 2021

Om det är något som får mig att komma i julstämning så är det ett avsnitt av julkalendern varje morgon, med ett par tända ljus och en varm kopp kaffe i handen. Förra veckan var det premiär för årets upplaga, “En hederlig jul med familjen Knyckertz”. Förra årets julkalender, “Mirakel”, var enligt mig den bästa på flera år. Julkalendern i år handlar om en familj, där alla är tjuvar. Men sonen skiljer sig från resterande familjemedlemmar. Han kan inte ljuga och när en ovärderlig julstjärna försvinner så är hela stadens julfirande i fara. Det blir upp till honom att rädda julen. Julkalenderns övergripande ton ska vara vikten av att gå sin egen väg. 

Avicii Arena presenterar Together For A Better Day

Arenan som tidigare hette Ericsson Globe, “Globen” bytte inte enbart namn för att hylla en av Sveriges största artister, Tim Bergling. Utan också för att belysa ungdomars psykiska hälsa och framtid. Under onsdagen förra veckan arrangerades just en sådan kväll, initiativet fick heta Together For A Better Day. Efter en av Tim (Avicii) Berglings låtar. Det är också den låt som 14-åriga stjärnskottet Ella Tiritiello sjöng en cover på när Arenan invigdes den 19:e maj tidigare i år. Den fick hon sjunga ännu en gång, tillsammans med Zara Larsson som var en av de hemliga artisterna. Andra som uppträdde var bland annat Håkan Hellström, Miriam Bryant, A36 och Jireel. Young-Royals stjärnskottet Edvin Ryding var med och ledde kvällen framåt. 

Ida Sjöstedt x Understatement

Underklädesmärket Understatement skapades år 2017 av två kvinnor, för kvinnor. “For dramaqueens, alphafemales and gentlewomen” är så de beskriver sin målgrupp – kaxigt och snyggt! Tillsammans med Ida Sjöstedt presenterar de nu en unik festkollektion som grundar sig i längtan efter glamour och att få klä upp sig, lagom till jul och nyår. Det är polka-dotdesign, delikata spetsar och discoinspirerade styles i metallic.

Veckans snackisarBild: Understatement

Lill-babs döttrar skriver en bok om deras mammas liv

Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen, döttrarna till Barbro “Lill-babs” Svensson, skriver nu en bok om deras mamma. I boken som kommer ut i april nästa år, ska de dela med sig av personliga minnen och tankar utifrån sina olika perspektiv. Det blir både turnéminnen och familjeliv. Dessutom ska opublicerade bilder från familjealbum ta plats i boken, där de för första gången kommer synas för allmänheten.

Storbritanniens Fashion Awards

Storbritanniens Fashion Awards ägde rum i London under veckan och kretsade såklart mycket kring grundaren av varumärket offwhite och kreativ chef för Louis Vuitton, Virgil Abloh som efter en kamp med cancer under två års tid gått bort. Mer om det kan du läsa i förra veckans snackisar. Priset för årets designer gick till Kim Jones. Showen som hyllar både varumärken och individuella profiler inom modeindustrin bjöd på flera trendiga looks, där bland annat Zara Larsson dök upp i en outfit från H&M.

*

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!