Veckans snackisar

Bild: Justlikethatmax

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Premiär för “And Just Like That”

Som vi har längtat? Det har gått 17 år sen Sex And The City spelade in sitt sista avsnitt, därefter kom två filmer och nu serveras en helt ny smarrig säsong av uppföljaren And Just Like That, med hela 10 avsnitt. Förra veckan släpptes de två första, som delat upp fansen i två olika läger. Många är kritiska och tycker inte uppföljaren lever upp till förväntningarna på grund av åldershets och dålig karaktärisering. Jag kommer iallafall sitta bänkad framför nästa avsnitt!

 

Final av Idol 2021

Birkir Blaer, stod som vinnare av Idol i fredags på Avicii Arena. Det stod mellan den 21-åriga islänningen och Jacqueline Mossberg Mounkassa. Visst har tidigare år varit bra men det här året var lite extra med två otroliga finalister! Ännu bättre blev det med gästartisterna Benjamin Ingrosso och Alan Walker samt Molly Sandén som körde ett medley på 7 minuter med hennes tio största hits. Dessutom hade hon med sig Melinda De Lange på scen. Som var med i årets uppställning men åkte ut under Chours Line.

Nobeldagen i Blå hallen

I fredags var det återigen Nobeldagen, som varje år firas under Nobelbanketten i Stockholms Stadshus. I år blev den stora tillställningen inställd, precis som året innan på grund av pandemin. Kungaparet och Kronprinsessparet firade istället mer anpassat i den Blå hallen, som annars brukar vara fylld med omkring 1000 personer, för att ändå uppmärksamma pristagarna för Nobelpriset. Då kungen tidigare krympt familjen på titlar betyder ett mer intimt firande att prinsessan Madeleine, Christopher O’neill, prins Carl-Philip och prinsessan Sofia inte behövde närvara. De kunde istället följa firandet som resten av befolkningen digitalt om de ville. Prisutdelningarna ägde rum i Tyskland, Storbritannien, USA och Italien, där svenska ambassadörer delat ut medaljer i respektive land.

Veckans snackisar

Bild: Kungahuset

Margaux Dietz x NA-KD

Multitalangen och vlogg-drottningen Margaux Dietz släppte i förra veckan sin första kollektion tillsammans med NA-KD och vad kan komma mer lägligt? En festkollektion fylld med glitter och glamour! Jag älskar dessutom färgerna, det röda och rosa samt den ursnygga blå. “Statement-klänningar, coola klackar och glammiga looks för alla dina utekvällar”, beskriver NA-KD samarbetet.

Bilder: NA-KD

Goldbergh event

Är det någon som missat alla drömmiga bilder från skidresan som Goldbergh anordnade? Inte jag iallafall. Det är tillsammans med flera kända influenser som varumärket tog sig till Alperna i Frankrike. De har åkt skidor, åkt scooter, helikopter bland bergen och lekt i snön. Det har sett helt fantastiskt ut!

*

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!