Veckans snackisar

Bild: Lily Collins

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Julvärd 2021: Tareq Taylor

Och där var julen förbi! En dag som kan vara helt fantastisk eller otroligt ensam. Någon som höll oss sällskap ute i sofforna var årets julvärd Tareq Taylor. Det mest nervösa momentet för julvärdarna genom åren är stunden då ljuset ska tändas. Något som Taylor skötte exemplariskt! Favoriten från Kalle Anka är Askungen där han “bölar varje gång”. En annan storfavorit under julen är Karl-Bertil Jonssons jul för Taylor, som är känd krögare, TV-kock och kokboksförfattare.

Veckans snackisar

Drottning Silvias födelsedag

Den 23:e december fyllde drottning Silvia 78 år. Drottningens födelsedag är en allmän flaggdag och en officiell salutdag. Drottningen som är född och uppvuxen i Tyskland och Brasilien jobbade som utbildningsansvarig för OS-värdinnorna under de Olympiska spelen i München när hon träffade den dåvarande kronprinsen. Hon förlovade sig med Kung Carl XVI Gustaf för 45 år sen. Och vilken stilikon hon varit i Sverige ända sen dess. Stort grattis Silvia!

veckans snackisar

Bilder: TT Nyhetsbyrån

Veckans snackisar

Emily in Paris – säsong 2

Som vi har längtat! Och som vi har sträckkollat. Emily in Paris är tillbaka med hela säsong två ute på Netflix. Kärleksdramat mellan Emily, Camille och Gabriel fortsätter, samtidigt som hon skapar fler bekantskaper som Alfie (En ny favorit)! Modet, staden och jobbet fortsätter fängsla oss och jag vill ha mer. Om det blir en säsong tre är inte officiellt sagt än men jag hoppas och väntar ivrigt på att få inspireras mer av den (kanske något) förskönade livsstilen. Vad tycker ni?

Veckans snackisar

Samsoe öppnar butik på Norrmalmstorg

Samsoe Samsoe öppnade upp en ny flagship butik på Norrmalmstorg tidigare i veckan. Med varumärken som ASKET, BLK Denim, HUGO Boss, Filippa K, Rodebjer, Marimekkbo och Acne Studios som grannar, blir Samsoe Samsoe det första danska modevarumärket att inta torget. Kul, tycker vi.

Veckans snackisar

Bild: Noah Fernström

*
Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!