Veckans snackisar

Bild: Kendall Jenner

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

The Kardashians

They are back! Det var inte längesen familjen gick ut med vad som skulle vara slutet på en era – Keeping Up With The Kardashion gjorde sin 20:e och sista säsong, som sändes förra året. Jag tror att varenda KUWTK-fan sörjde det faktum att vi skulle behöva vara utan stjärnorna på våra tv-skärmar. Men på nyårsdagen kunde vi torka tårarna efter att Kris Jenner släppte en teaser i samarbete med en ny kanal, som visar på den nya serien “The Kardashians”. Man får se en glimt av momager Kris tillsammans med hennes succédöttrar, Kourtney, Kim, Khloe, Kendall och Kylie som önskar alla ett gott nytt år. När avsnitten släpps är oklart, men Khloe berättade under Ellen Degeneres show att det handlar om slutet på januari/början på februari. Jag är så taggad. Är ni?

Harry Potter: Reunion

Det har gått 20 år sen den första Harry Potter filmen spelades in. Den magiska världen som vi så många funnit tröst i och filmerna som vi så många vuxit upp med. Jag råkar vara ett stort fan och laddade upp rejält inför nyårsdagen – då återträffen släpptes på HBO Max. Vi fick se Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermoine) och Rupert Grint (Ron) sitta tillsammans i Gryffindors sällskapsrum. De reser tillsammans med filmskaparen Chris Columbus och andra stora rollinnehavare tillbaka till Hogwarts för att prata minnen och om vad resan betytt för dem. En gråtfest i 1 timma och 38 minuter! Extra känsligt blev det när man fick syn på Robbie Coltrane (Hagrid), eller när de hedrade dem stora rollerna som gått bort, som Alan Rickman (Severus Snape). Kommer något lika magiskt någonsin göras igen? Det är tveksamt.

Veckans snackisar

Svensk version av The Crown

Den svenska versionen av “The Crown” har premiär senare i år. “Monarki”, som serien ska heta, kommer med sin första säsong bestå av sex avsnitt. Serien ska följa kung Carl Gustaf från barndomen till hans nuvarande liv som monark. The Crown (som serien inspirerats av) har vunnit flera stora priser. Serien blev bland annat årets bästa dramaserie 2021. Och för den som sett den brittiska succéserien så kan man förstå att kungafamiljen i Sverige är spända på det svenska resultatet. Kronprinsessan Victoria sa i veckan att det kommer bli “märkligt att porträtteras” och helst vill hon inte bli det alls. Skrattande sa hon att hon kanske blir bortrest hela säsongen. Förhoppningsvis gör serien familjen rättvisa.

Veckans snackisar

Årets mest spelade artist och låtar 2021

Nyårsafton har passerat och vi var nog flera som tog ton och dansade in det nya året med alla våra favoritlåtar. Innan vi blickar fram mot 2022 har vi därför samlat våra favoriter för 2021. Årets mest spelade artister och låtar i Sverige. Att listorna toppas av svensk musik är ganska häftigt ändå. För några år sen såg inte statistiken likadan ut. Vi var mer influerade av andra länder, som Amerika och de internationella stjärnorna brukade alltid ligga i topp. Vem inviger du det nya året med att lyssna på?

Topp 10 mest spelade artister i Sverige 2021:

1: Hov1

2: Einár

3: Dree Low

4: Justin Bieber

5: Ed Sheeran

6: Victor Leksell

7: The Weeknd

8: Yasin

9: Veronica Maggio

10: Miriam Bryant

Topp 10 mest spelade låtar i Sverige 2021:

1: Babblarnas vaggvisa – Babblarna

2: Tystnar i luren – Miriam Bryant, Victor Leksell

3: Samma gamla vanliga – A36

4: Gamora – Hov1, Einár

5: Svag – Victor Leksell

6: STAY (with Justin Bieber) – The Kid LAROI, Justin Bieber

7: Du måste finnas – Newkid

8: Barn av vår tid – Hov1

9: Lose my mind – Myra Granberg

10: Bad Habits – Ed Sheeran

*
Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!