Veckans snackisar

Bild: Josefine  H.J

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Haute couture-vecka i Paris

Haute Couture-veckan i Paris är över och som väntat är vi fyllda av inspiration inför vår och sommaren 2022. En av de stora snackisarna efter modeveckan var Chanels uppvisning. Charlotte Casiraghi, dotter till prinsessan Caroline av Monaco, öppnade showen med att komma ut ridandes på en häst. Men det var inte bara på grund av det kungliga närvarandet i sig som visningen blev en snackis, utan främst på grund av delade åsikter kring om en häst verkligen hör hemma på catwalken. Modehuset Valentino bjöd på en vacker show i ett lyxigt Place Vendôme. Kollektionen med sina tjusiga klänningar, draperingar och färg har beskrivits som tidlös och modern. Från Diors uppvisning stod hantverket i fokus med mycket strass och pärlbroderi blandat med enkla siluetter och en feminin touch.

Guldbaggegalan 2022

Guldbaggegalan ägde rum förra veckan på Cirkus Arena i Stockholm. Med Gina Dirawi som programledare blev det succé i vanlig ordning! Det är inte bara nominerade kändisar som gästar Guldbaggen, utan också kända profiler som ska dela ut priserna. Några av dessa var folkkära Miriam Bryant och Molly Sandén, Alexander Abdallah och Evin Ahmad från serien snabba cash, tillsammans med många fler! Bästa regi och film vann Nathalie Álvarez Mesén för ”Clara Sola”, producerad av Nima Yousefi. Bästa kvinnliga huvudroll vann Sofia Kappel för rollen som Bella i ”Pleasure”. Och bästa kostymdesign vann Amanda Wing Yee – för filmen ”Pleasure”.

Thierry Mugler hyllad efter sin bortgång

Manfred Thierry Mugler, designern och modelegenden, gick bort förra veckan. Han blev 73 år gammal och är ett av de största namnen inom mode. Manfred Thierry Mugler har influerat modevärlden från tjugoårsåldern, då han flyttade till Paris och grundade sitt egna modehus, fram till hans bortgång. Flera stora profiler har hyllat honom och hans många verk lever vidare. Han är känd för hans sofistikerade siluetter och hans sätt att framhäva kvinnliga former. En av hans senare mest omtalade look, var Kim Kardashians “Wet look” på Metgalan 2019.

Softgoat x By Malina

Varumärkena Softgoat och By Malina bjöd in till en skidresa med några favoritinfluensers förra veckan, för att fira deras skidkollektion. Gänget åkte skidor, badade jacuzzi, åkte släde efter hund, åt och drack god mat. Kollektionen består av flera blåröda plagg som gör en riktigt sugen på en härlig vinterresa (trots det faktum att jag egentligen längtar efter vår).

Hedda Stiernstedt har gift sig

Skådespelerskan Hedda Stiernstedt har gift sig i hemlighet med filmregissören Alexis Almström. I augusti 2022 blev det offentligt att Alexis friat och paret planerade ett bröllop, som senare ställdes in på grund av pandemin. Nu har paret gått ut med att de gift sig. I en intervju säger Hedda att “allt jag trodde jag visste om bröllop är inte sant, man får göra vad man vill. Du får gifta dig exakt hur du vill. Det var en så känslosam och vacker och kärleksfull upplevelse, som att jag gifte mig med alla mina vänner, typ. För att gruppen var så fantastisk och att bara få vara med varandra så intensivt i en vecka”.

Prada x adidas

Prada och adidas gick samman för att designa en herr-kollektion som släpptes den 4:e december. Nu introducerar parterna nästa kapitel av deras partnerskap. Med en blandning av Prada’s italienska hantverk och adidas sporthistorik har de nu tillsammans släppt ännu fler produkter med adidas ränder och Prada’s nylontextilier. Kollektionen finns på både hemsidan och i Pradas butiker!

*
Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!