Veckans snackisar

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Internationella kvinnodagen 

Förra veckan var det internationella kvinnodagen. En dag som syftar till att uppmärksamma jämställdhet och kvinnors situation över hela världen. En dag där vi firar kamperna vi hittills har vunnit, där vi hyllar kvinnorna som idag och historiskt sätt tar aktiva val för jämställdhet. Men också för att belysa orättvisor och påminna oss om att resan är långt ifrån över.

Podcasten Baby Talk med Baby Journey släppte under internationella kvinnodagen ett avsnitt där vår allas egna Michaela Forni intervjuar Emma Persson, expert på ekonomi i parrelationer. Har ni inte lyssnat på avsnittet ännu? Gör det! Det är en investering i kunskap, könsnormer och jämställdhet. Lyssna på avsnittet här!

Melodifestivalen final 2022

Under helgen arrangerades finalen av årets upplaga av Melodifestivalen! Det blev Cornelia Jakobs och Hold Me Closer som stod som segrare. Jakobs, som precis fyllt 30 år, tävlade i Melodifestivalen solo för första gången och levererade en seger. Otroligt välförtjänt! På tävlingens andra plats kom Anders Bagge med låten Bigger than the universe. Bagge tog hem publikens etta, vilket även det var välförtjänt! Stort grattis till talangfulla Cornelia Jakobs!

melodifestivalen

Bafta-galan 2022

I helgen arrangerades Storbritanniens stora filmgala British Academy of Film and Television Arts, även kallad Bafta-galan 2022. Efter att ha följt alla stora galor virtuellt under de senaste åren, känns det extra kul att följa det nu när det är fysiskt och röda mattan är utrullad – denna gång i Royal Albert Hall i London! När kommer tre av våra favoritlooks!

BAFTA  Bafta 

Bild: Getty Images

Sandra Beijer släpper en serie

Influencern och bloggaren, Sandra Beijer, har skrivit en serie som har premiär den 19 maj. Seriens namn är Allt som blir kvar och är baserad på Beijers andra roman. Under helgen visades en första teasertrailer och vi på FORNI-redaktionen är så peppade! Beijer skriver om serien på sin blogg och beskriver innehållet som: Lite sommar, lite kärlek, lite skav och en hel del fest.

Kim Kardashian och Pete Davidson gör Instagramdebut

Ni som hänger här inne på FORNI vet att vi i redaktionen har följt Kim Kardashian och Pete Davidson, och under förra veckan postade Kardashian för första gången bilder på Davidson på Instagram. Betyder det är dom officiellt är ett par nu? Vad säger ni?

*

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!