Veckans snackisar

Bild: Vouge 

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Stockholm Marathon

Under helgen arrangerades Stockholm Marathon, en folkfest som bjöd på sol och hejarop över hela Stockholm. Stockholm Marathon är ett av Europas största maratonlopp, där deltagarna springer hela 42 195 meter (!). Jag blir alltid lika imponerad över deltagarnas prestation, och att så många människor orkar springa en så lång sträcka. Snabbast i mål hade en totaltid på 02.11.08. Följde ni någon som sprang loppet?

Bild: Stockholm Marathon

Rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp

Jag tror ingen har missat den utdragna rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp, som har spridits som en löpeld på sociala medier. Efter hela sex veckor kom den sju personer stora juryn fram till ett beslut, och en dom stod klar. Rättegången, som har blivit otroligt medialt uppmärksammad, resulterade i att Amber Heard döms för förtal efter att hon hävdat att hennes ex-make Johnny Depp misshandlat henne. I domen står det att hon ska betala 10 miljoner dollar i skadestånd. Men även Johnny Depp dömds för förtal, och han ska betala 2 miljoner dollar till sin ex-fru.

Bild: Newyorker 

Maria Nilsdotter öppnar flaggskeppsbutik

Under förra veckan slog Maria Nilsdotter upp dörrarna till en helt ny flaggskeppsbutik i Stockholm. Butiken är inspirerad av en sagovärld, byggd av fantasi, mystik och mytologi. Den är belägen på Mäster Samuelsgatan. I en magisk miljö säljer Maria Nilsdotter sina fantastiskt vackra smycken. Om du har vägarna förbi rekommenderar jag verkligen svänga förbi. Det kommer att bli en upplevelse!

Liam Payne efter uttalandet om One Direction

Om du har scrollat inne på TikTok den senaste veckan, så har du förmodligen inte missat dramat med den forna One Direction-medlemmen Liam Payne. Artisten gästade nyligen Logan Pauls podcast, Impaulsive, där han bland annat avslöjade intrigerna inom om bandet. Uttalandet har spridits på sociala medier och Liam har kritiserats av flera fans.

Veckans snackisar

Bild: Onedirection

Tone Sekelius blir programledare för Paradise 

Under förra veckan gick streamingtjänsten viaplay ut med vem som kommer att bli den nya programledaren för Paradise, gamla Paradise Hotel. Dokusåpan får en helt ny tappning, något som ska bli så intressant att följa. Viaplay beskriver den nya tappningen som en modern realityserie med fokus på samtida värderingar. En av de största förändringarna är att deltagarna inte längre behöver bilda par med det motsatta könet. Programledaren för nya Paradise är magiska Tone Sekelius!

*

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!