Veckans snackisar

Bild: Stockholmpride

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Det misstänka terrordådet i Oslo

Det var med en sorg jag vaknade i lördags till nyheten att två män har skjutits till döds och 21 personer är skadade i ett misstänkt terrordåd i centrala Oslo under natten till midsommardagen. Larmet om skottlossning inkom vid 01.14 på lördagsnatten efter att en man hade börjat skjuta på bargatan Rosenkrantz gate, bland annat vid gaybaren London pub och restaurangen Per på hjørnet. Det var bara timmar före pridefirandet skulle börja, men som ledde till att det firandet behövdes ställa in efter rekommendation från polisen. Det är en attack mot friheten att älska vem man vill, och en attack mot demokratin. Våra tankar går till alla drabbade och dess anhöriga.

Isabella Löwengrips bok säljer filmrättigheter

Under föregående vecka gick Isabella Löwengrip ut med att film och tv-rättigheterna för hennes bok, ISABELLA, nu har sålts. På Instagram skriver Isabella att köpare och manusförfattare är regissören Lena Koppe, som har en lång och gedigen erfarenhet inom filmvärlden.

På sin blogg skriver Isabella:

“Jag ville verkligen försäkra mig om, innan jag skrev på pappret, att det inte bara skulle bli en mörk film/tv-serie. Jag förstår att det sa vara dramaturgi men jag vill inte att filmen/tv-serien bara ska handla om ett mörker med depression och ett fall. För det finns så mycket ljust i mitt liv och en resa bakom med mycket mod som förhoppningsvis kan ge andra styrka också.”

Det ska bli så spännande att få följa Isabellas berättelse i film eller serie-format!

Svenskt Tenn öppnar café i butiken på Strandvägen

Under senhösten 2022 kommer Svenskt Tenn öppna ett nytt café i butiken på Strandvägen i Stockholm. Serveringen är utvecklad i samarbete med Petter Nilsson, som är grundare och ägare av restaurang Petri. Menyn kommer präglas av hantverksmässigt skapade smårätter, oavsett om det är frukost, lunch eller middag. Det nya caféet kommer ligga i markplan med en tanke att gästerna är välkomna för att ta en paus, få en kaffe, ta ett glas vin eller beställa med sig lunch.

Inte längre rätt till fri abort i USA

På midsommarafton kom Högsta domstolen i USA med besked om framtiden för aborträtten i landet. Högsta Domstolen rev alltså upp det nära 50 års gamla abortgarantin, vilket gör att delstaterna kan införa sina egna abortförbud om de vill. Enligt New York Times beräkningar kommer ungefär hälften av USA:s kvinnor att leva i delstater som saknar rätt till abort. Detta är en stor sorg för USA och hela världen.

Sofi Fahrman har fått barn

Under förra veckan gick Sofi Fahrman ut med att hon har fått barn. På Instagram skriver hon: “Små fötter lämnar stora avtryck. För två veckor sedan kom vår kära son. Han valde att överraska sina föräldrar med en tidig entré”. Världens största grattis Sofi med familj, all lycka till er! 

*

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!