Veckans snackisar

Bild: Instagram

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Jennifer Aniston öppnar upp om sin IVF-resa

Jennifer Aniston fick pryda decemberomslaget på vad som kommer vara den sista tryckta upplagan av tidningen Allure och för första gången öppnar hon upp om sin infertilitetsresa och längtan om att få barn. I artikeln får vi höra om hur Jennifer kämpat med IVF medans hon fått stå emot medias besatthet av hennes barnlöshet och deras påhittade narrativ om att skådespelerskan bara skulle vara en ytlig karriärkvinna. Hon berättar att hon kämpat intensivt med att försöka bli gravid och önskar att hon kunde gå tillbaka i tiden för att frysa sina ägg, då hon nu efter en lång period av mycket ansträngning fått förlika sig med att hon inte kommer kunna bli med egna barn. Jennifer avslutar artikeln med att uttrycka en viss lättnad av att äntligen gått ut med hennes situation och hon ser fram emot slippa frågor om ämnet framöver. Viktigt att vi än en gång blir påminda om att man aldrig riktigt vet vad som försegår bakom stängda dörrar och människors privata utmaningar, därför vi alla måste vara mer ödmjuka och inte dra egna slutsatser om andras liv.

En första sneak peek från Soho House Stockholm

Bild: Instagram

Förra veckan fick vi vår första sneak peek på den kommande exklusiva medlemsklubben Soho House som äntligen öppnar upp i Stockholm! Det är inte helt lätt att bli medlem, även om du är villig att betala klubbens avgift är det ändå ett par kriterium du måste uppfylla, än så länge har medlemskraven inte specificerats men vi vet att du måste syssla med ett kreativt.  Om man ska tro på vad som skrivs på sociala medier så kommer det verkligen vara ett slutet sällskap och man kommer inte få se mycket från klubbens insida på grund av deras strikta no-photo policy.

Bli tryggare i din vardag

Bild: Plegium

Vi vill slå ett slag för Plegium och deras försvarsspray! Hela deras idé är att fler människor ska känna sig tryggare i sin vardag. Sprayen utsöndrar en röd färg med UV-markering som skickar ut automatiska positions-SMS och telefonsamtal till dina nödkontakter, den är även utrustad med en siren och blinkande LED-lampa. Nu har de även tagit initiativet att lansera en regnbågsfärgad försvarsspray för att uppmärksamma att HBTQI-personer i Sverige löper betydligt högre risk att utsättas för hot och våld jämfört med heterosexuella. Dessutom kommer 5% av vinsten från regnbågsfärgade försvarssprayer gå oavkortat till Regnbågsfonden! Klicka hem er försvarsspray här!

Holidays Are Coming

Julen nalkas med stormstek och man ser allt fler tecken på att den magiska säsongen är precis runt hörnet! Bland annat blev Stockholmstad utsmyckat med sin årliga julbelysning nu i helgen. En annan mysig och rolig sak är att Coca-Cola äntligen lyssnat på svenska folket som under flera års tid önskar och efterfrågat att de ska ta tillbaka deras ikoniska klassiska julreklamfilm “Holidays Are Coming” och nu gör den äntligen sin efterlängtade comeback. Jag vet inte hur det känns för er, men här har julpirret officiellt börjat!

Veckans TikTok trend

Bild:  TikTok

I förra veckan var det en TikTok användare som la upp en video när hon och en vän sjöng duett till Gnarls Barkleys låt Crazy. En av tjejerna överraskar sig själv med att sätta en hög ton när hon går upp i falsett och blir med all rätt väldigt glad över det. Videon är egentligen inget mer än kort och gott två tjejer som lättsamt sjunger, dansar och har kul tillsammans. Det som har blivit viral med klippet är att andra användare tagit efter och imiterar tjejerna men bjuder istället på egen talanglös sång. De gör alltså narr av sig själva genom att de medvetet försöker sig på toner och misslyckas med att få det att låta rent men jublar och dansar nöjt likt tjena i originalklippet, underhållning på hög nivå!

 

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!