Veckans snackisar: De mest populära serierna just nu

Bild: Nicholas Braun

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Den här veckan fördjupar vi oss i de mest populära serierna i Sverige just nu! Vi har också betygsatt de med en chans på fem möjliga stjärnor. Här är fem serier att plöja igenom!

Veckans serietips

Succession

Makt, politik och pengar! I den här serien följer vi Logan Ray och hans fyra vuxna barn. Som alla har egna agendor när deras pappa överväger att gå i pension. Han är VD för ett stort medie- och investmentbolag. Vem ska då ta över? Vi får hänga med på en mycket provocerande, rolig och dysfunktionella dynasti när det ska enas om vad som är bäst för företaget.

5/5 stjärnor!

Stay Close

I den brittiska dramaserien Stay Close får vi följa Megan, tidigare Cassie. Där hon idag lever det perfekta yoga-mamma livet med sin man och sina tre barn. Med det perfekta huset, jobbet, bilen och vännerna. Men hennes förflutna kryper inpå och spricker bubblan. Hennes tidigare liv som strippa på klubben Vipers sätter henne och familjen i fara.

3/5 stjärnor!

Bortförd

Bortført är en israelisk-norsk thrillerserie. Där Pia, en norsk tjej är på semester i Egypten tillsammans med två israeliska vänner Nadav och Noa. De blir tagna av IS-medlemmar, som i sin tur ställer stora krav på Norge och Israels regering i utbyte mot deras liv. Det blir upp till dem och en desperat mamma att försöka rädda livet på de tre ungdomarna.

3,5/5 stjärnor!

Beforeigners

Den här norska serien har kommit att bli en riktig hit. Folk från det förflutna börjar oförklarligt dyka upp i havet. Ett par år senare paras kriminalaren Lars Haaland ihop med Alfhildr Enginnsdottir, den första polisen med vikingaursprung, för att lösa ett mystiskt mordfall i Oslo. I säsong två dyker svenska skådespelerskan Hedda Stiernstedt upp som häxa.

4/5 stjärnor!

Folk med ångest

Finns det något Felix Herngren står bakom som inte blir magi? Ta Solsidan eller Bonusfamiljen som exempel. Kanske att man av den anledningen också har höga förväntningar. Det senaste verk FLX produktion står bakom är miniserien “Folk med ångest”. En komediserie om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en salig blandning människor.

3/5 stjärnor!

*
Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!