Italienskt på La Bocca, vin på Tyge & Sessil och godaste glassen

Min helg började i fredags efter lunch, för då satte jag mig på balkongen i de 25 graderna som Stockholm bjöd på, och så läste jag ut ”Vem fan är han??” som min kompis Daniel har skrivit.

Ett kapitel handlade om mig och Petra. Mycket roligt att läsa om sig själv på det här sättet. Att se sig själv utifrån. Det är annorlunda och speciellt.

Sen läste jag det här stycket och det passade ju bra…

… för en halvtimme senare kom Marith förbi på balkonghäng!

Efter tre timmar på balkongen förflyttade vi oss ner till FioreStrandvägen.

Jag hade på mig skor från Deuxieme Studios (adlink), byxor från Theory, linne från Zara och skinnjacka från The LXLS

Vi tog en fördrink och sen åt vi deras tonfisk som är yummie.

Hej hjärtat!

Efter middagen gick vi till Strandvägen 1 där servitören blandade Nutella-drinkar till oss (!). Det lönar sig att bli stammis någonstans haha. Och efter det gick vi hem till oss, D kom hem med några killkompisar och så snackade vi skit halva natten. Härlig fredag.

Såhär trött var jag i lördags morse, haha. Jag skulle iväg och göra fransarna hos Stephanie, ser ni hur snygga de blev eller? Om ni kan bortse från tröttheten! Fy tusan så duktig hon är, dessutom sitter de som berget.

Till lunch lagade jag en mycket smarrig kantarellpasta som jag tillagade utifrån detta recept. Körde dock på färska kantareller, schalottenlök istället för gul lök och sen såklart laktosfritt! Mathem har väldigt goda kantareller inne just nu, tips tips.

När kvällen kom bestämde vi oss för att testa en nyöppnad italienare på KommendörsgatanLa Bocca. Smsade Marith och frågade om hon ville med vilket hon ville, så en hungrig trio tog sig bort till middagsdestinationen!

Deras orecchiette med salsiccia var sanslöst god. Ät den om ni går dit! Andra tankar om denna nya kvarterskrog: trendig, fin inredning, grymt bra toalett (viktigt!), trevlig personal. Lite skral meny men det var tydligen menyn för mellansäsong så jag ser fram emot att komma tillbaka under hösten. Det låg en riktigt seg krog i den lokalen innan så jag är tacksam över en ny, smarrig italienare på gångavstånd!

Efter middagen bestämde vi oss för att testa ännu en Östermalms-nyhet, nämligen Tyge & Sessil som är en vinbar på Brahegatan! Den har bara funnits i några månader men jag är glad att jag hittade den tidigt, här kommer det bli mer häng framöver. Trevlig personal, avslappnad stämning, generöst. Jag kan tycka att alla stadsdelar blir lite väl stereotypiska ibland och uppskattar mix. Det här kändes mer som Nytorget än Nybroplan vilket är en frisk fläkt. Bra!

Charmiga undertexter 🙂

Vi kom hem och somnade innan midnatt i lördags, så söndagen var tidig. Upp och äta gröt medan regnet forsade utanför.

Vid lunch sprack det upp så då gick vi över till svärisarna för söndagslunch. Galet gott.

Följt av blåbärspaj med glass till efterrätt.

Min svärmor köper alltid den här kokosglassen från Urban Deli, det är helt sjukt vad god den är. Bästa veganska glassen jag ätit.

Efter en hel del timmar hos dem promenerade vi hem igen för att göra söndagssysslor. Dvs. tvätta, jobba undan, plocka undan. Sånt som är tråkigt men skönt när det är gjort. På kvällen var vi inte så hungriga, så vi åt mackor och jordgubbar framför Ozark.

Åt så himla gott i helgen inser jag nu? Vilken lyx va.

Nu är det måndag och klockan är halv åtta. Vi ska äta omelett här hemma, klassisk måndagsmiddag med helgens rester. Gotta go! Puss!

  1. Jag vet inte om det är min dator det är fel på men bilderna laddar jättesegt på din blogg just nu :/ Får upp inlägget men bara vissa bilder om jag inte väntar flera minuter… Tänkte bara meddela det, när du hade lite krångel häromdagen. Kanske någon bugg? Eller så är jag den enda med problem…?

      1. Ja! Kanske är bloglovin som är boven. Nu när jag läser genom att gå direkt in på forni.se kommer alla bilder upp.

        1. Dock kanske jag bör understryka att alla andra bloggar jag läste igår via bloglovin funkade som vanligt.

        2. Jag har också märkt det och vi är på problemet! Det är ingen lätt match att driva en sajt som har bytt servrar, samarbetspartner och är typ helt nybyggt. PUH! Hoppas det funkar som det ska inom någon dag igen!

  2. Så härlig bildbomb!! <3 Måste fråga, när du gör fransarna, gör du volymfransar då? 2D? 3-5D? Såå fina!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi