Mat

Laga sashimisallad med mig och Jessica Freij

25 september, 18:00
I samarbete med Santa Maria

För några veckor sedan var jag på en inspelning tillsammans med Jessica Freij! Ni har säkert sett Jessica i NyhetsmorgonTV4, jag tycker alltid att hon är så härlig när hon är med där (+ lagar mat som ser ljuvlig ut!).

Vi skulle i alla fall laga mat tillsammans med Santa Maria. Santa Maria har lanserat ett gäng nya kryddblandningar så fokuset låg på just kryddning. Jag hade en miljon frågor till Jessica, typ ”Vilken är din favoritkrydda?” och ”Hur hittar man den perfekta balansen i sin kryddning?”.

Om ni vill se fler recept från Santa Maria, utöver detta ljuvliga recept, så hittar ni dem här (klick!)

Jessica berättade bland annat att vinäger tillagar laxen, så att om du marinerar din lax i vinäger kommer den att bli lite tillagad och inte vara helt rå vid servering. Det visste jag inte! Sedan berättade vi om våra respektive favvokryddor i köket och hur vi gör våra sashimisallader.

I vår sallad använde vi oss av flera nyheter från Santa Marias kryddhylla! Till exempel deras BRILJANTA vitlök och ingefära på tub för den som har bråttom (räck upp en hand!) men också våra gamla favoriter så som ekologiska chiliflakes.

För mer kryddinspiration kan ni kika in hos Santa Maria här

Tävling! På instagram har jag postat mitt smarriga recept. Om du taggar den vän du vill bjuda detta på, så har du chans att vinna ett lyxigt kryddpaket från Santa Maria. Så att du också kan utvecklas och våga leka mer i köket! Härligt ju! Du hittar min instagram här (klick!).


Michaela Forni

Kategorier

Arkiv