Mathem och ekologisk fruktkasse på köpet

I samarbete med Mathem

Här har ni några av de grejerna jag handlade hem i min senaste matkasse från Mathem. Jag handlar alltid ca 90% ekologiskt sen jag började handla från Mathem eftersom det är så enkelt att bara klicka i ”ekologiskt” i under-menyn när jag söker efter varor!

På bilden ser ni även mina mest populära matvaror här hemma, förutom Pauluns soppa som är ett nytt tillskott. Vi testade den förra veckan och tyckte det var en bra middag när man verkligen inte orkar laga mat men ändå inte vill äta snabbmat/take away/fabrikat av något slag.

Här hittar ni en sida med mina favoriter i kylen, frysen och skafferiet. Dessutom har jag en present till er! Om ni handlar för över 700kr bjuder jag på en ekologisk fruktkasse (värde 179kr!). Här hittar du kassen, ange bara rabattkoden FORNIEKO så läggs fruktkassen automatiskt i varukorgen helt gratis!

Perfekt nu när det är söndag och dags att lägga veckans beställning! Beställ leverans till imorgon när du kommer hem från jobbet, så behöver du inte tänka mer på att handla mat den här veckan.

Happy eating everyone!

  1. Fast färdigsoppa är väl ändå ett klockrent exempel på helfabrikat…? Fattar inte riktigt vad du menar med att det inte skulle vara fabrikat av något slag 🙂

  2. Hej, jag har en fråga (?) till frågor med Forni.

    Jag lider av panikångest, depression och hypokondri vilket jag haft sedan jag var 8 år ungefär (är 19 nu). När jag var 13 år upptäckte jag alkoholen vilket ledde till att jag började självmedicinera mig med alkohol för att kunna stå på benen och vara glad. Jag festade varje helg och hade ingen gräns utan hällde alltid i mig alkohol vilket ledde till att jag alltid var den som var extremt full på fester, och eftersom att jag blev så full varje helg blev det även att jag nästan varje vecka kunde ligga med en ny kille. Jag hade aldrig svårt att få killar med tanke på min sociala status jag hade och att jag vart fruktansvärt full var bara ett plus för killarna att se mig som enkel, vilket jag var.
    Nu, 6 år senare, står jag på exakt samma ställe som jag gjorde när jag var 13. På helgerna är jag alltid full, även på vardagar ibland eftersom det är så lätt att få tag på alkohol ute på restauranger och klubbar. Jag gör bort mig, jag minns aldrig något, jag fruktar min bakfylla med tanke på att min panikångest blir 10 gånger värre dagen efter en utekväll, så istället för att ta mig igenom det skjuter jag upp den. Dricker bort bakfyllan och skjuter upp den till nästa dag, då den blir 20 gånger värre.
    Det slutade med att jag en natt fick åka in till psyk-akuten för jag hade ”skjutit upp” min bakfylla i 5 dagar. Jag satt och skakade lyriskt, kunde inte prata eller stå upp, och kände mig så instängd att jag ville skada mig själv.
    Efter den kvällen insåg jag att jag verkligen behöver hjälp, jag har pratat om det öppet för mina vänner för att de ska förstå, jag går en psykologisk behandling just nu och trodde att allt skulle bli bra. Men jag kan inte, verkligen inte sitta hemma en helg utan att dra ut, bli svinfull, skämma ut mig, hamna i fyllecell eller på akuten med dropp för jag har 3 promille i kroppen. Jag liksom gräver min egna grav, medvetet, men låter ingen förändring ske. Jag har ingen respekt mot mig själv och inte heller mot folk i min närhet.
    Pga alkoholen har jag förlorat 3 pojkvänner, familj och vänner. Men jag gör fortfarande samma sak. Jag har ju insett att jag har problem, men jag tar ändå inte tag i det. Jag vet om att du är underbar på att sätta sig in i folks situation och kunna ge kloka råd eller tips, vad hade du gjort i min situation?

    Ps. Din blogg är magisk, blir så inspirerad av dig.<3

  3. Håller helt med om att det är lättare att handla ekologiskt online! Älskar också konceptet att få hem allt till dörren, så smidigt när man inte har bil 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi