Yoga

Från svag till stark

9 oktober 2017, 20:00

Jag mådde ju inte så bra i förmiddags som jag skrev i morse i veckans planer. Kände mig skör och hade ångest. Sen gick jag och yogade på lunchen och då var det som att världen ändrade nyans.

Jag kommer nog aldrig att kunna beskriva vad det är som yoga gör för mig men jag vet att ni är många som upplever samma känsla där ute, oavsett om ni får det av yoga, någon annan träningsform eller något helt annat som ni finner meditativt. Det är bara så fascinerande hur jag kan gå in i min yogasal med ett sinnestillstånd för att sedan komma ut med ett helt annat. Jag hittar ro på min yogamatta. Idag hittade jag även styrka, innan jag gick så sa Jennie att ”Vad stark du var idag! Det syntes! Wow!”. Och jag kände mig stark, varje position kändes perfekt, som att de bara las i min kropp som en självklarhet.

Alla stunder på yogamattan är inte härliga. Vissa är jobbiga, stretar emot, svettiga, gör ont. Men så kommer de här stunderna av magi. När jag bara får röra mig på min matta och allt känns som det ska. Jag svär att jag är fem centimeter längre när jag går därifrån sen. Och mitt hjärta är fem centimeter större.

På yogaresan en dag så fick vi ett litet rosa kuvert där vi fick skriva en uppmaning eller kärlekshälsning till oss själva. Tanken med kortet är att vi ska ha det framme i vardagen så att vi inte glömmer vår uppmaning eller kärlek. Jag skrev ner mitt mantra som jag har haft i flera år. Det fick stå högst upp. Sedan skrev jag en påminnelse till mig själv om att alltid, alltid vara nära yogan och meditationen. Att inte tappa den i mitt liv. Den gör verkligen mitt hjärta större och jag behöver det. Den ger mig en chans att blicka inåt, hitta harmoni och känna kärlek i en värld där jag annars lätt känner mig vilsen eller mörk. Så himla tacksam över det som yogan och allt med den har gett mig.

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv