Min helg i bilder

Frukosthimlen, stökiga middagar och långa promenader

20 februari 2018, 07:30

Min helg smygstartade redan i fredags morse, när jag tog en taxi bort till Soft Goat och möttes av den här synen! Hallå!

Det serverades världens bästa frukost: chiapudding med färska bär och hemmagjord granola, bagel med creme cheese och lax, kaffe, milkshakes med munkar on the top (!) och det bästa av allt – allt var laktosfritt! Hurra!

När man inte trodde att dagen kunde bli bättre kom det in pannkakor också. Jag gissar på att det här kommer bli en av de topp tre bästa frukostarna 2018!

Om vi ska bortse från frukosten ett tag så var vi ju där för en kollektionsgenomgång. Soft Goats vårkollektion har landat i butik och vi var inbjudna för att få kika på den.

Här är jag och Lisa, som jag tycker så mycket om. Lisa bloggade hos mig på Devote när jag jobbade där, när vi började jobba tillsammans var hon kanske 16 år men drev redan en av Sveriges största bloggar. Jag var 100% säker på att hon skulle komma väldigt långt och såhär flera år senare hade jag helt klart rätt. Det finns få influencers som har samma stilkänsla som Lisa, hon är verkligen unik och jag beundrar hennes visuella känsla enormt. Hatten av.

Efter frukostintag provade vi oss igenom hela kollektionen och fick välja ut varsin tröja – så lyxigt. Skuttade där ifrån.

När klockan slog lunch hade jag lunchmöte, vi firade med en flaska champagne, snacka om att få ordentlig helgkänsla redan på lunchen (eller egentligen redan från frukosten…).

Vips var klockan sex och jag gjorde mig i ordning för att traska upp till Sam på en fördrink.

För att sedan ta oss bort till Kajsa och Theo som hade bjudit in till en Mykonos-reunion! Bästa initiativet!

Det är så himla mysigt hos dem. Vi var hela gänget förutom Malin och Markus som bor i USA

Ett gäng favoriter ♥

Först bjöds det på laxcarpaccio med riktigt bra vitt vin till.

Följt av fisk och skaldjurssoppa! Så gott och lyxigt att bli bortbjuden på middagen en fredag såhär.

Vi avslutade med gino och hotshots i dubbla omgångar innan vi började leka musiklekar. Helt plötsligt kollade jag på klockan och såg att den var närmre 04! Hur händer det ens? Förstår inte hur man kan ha det så jäkla roligt med sina kompisar ibland alltså.

Morgonen efter gick jag upp och tog en tidig promenad med Marith, jag hade sovit som en kratta men så blir det ibland. Ventilerade livet i sju kilometer innan jag gick hem igen.

Väl hemma åt jag baguetter, jobbade och kollade på film. Bästa lördagssysslan. Jag hade fått hem ett bud med ett veganskt smör från Zeta på olivolja som faktiskt var riktigt smarrigt, kanske är det dags att skippa smöret helt i mitt liv? Det vore ju ännu ett steg åt rätt håll!

Min kusin la upp en instastory på min farfar när han blåste ut sin födelsedagstårta, han fyllde 79 år i lördags. När jag såg den började jag gråta av ren paniksaknad – kan ni också få sån ibland? Jag blev bara så ledsen för att jag inte är nära min farmor och farfar, för att de blåser ut sina födelsedagstårtor utan mig där. Så jag ringde Timmy och frågade om vi skulle överraska dem med en resa dit nu i vår! Han sa ja! Vi åker i april, så mysigt att få kvalitetstid med nonna och nonno. Kändes rätt i hela kroppen när vi ringde för att gratta och berättade vad vår födelsedagspresent var!

När kvällen kom gjorde jag mig i ordning för helgens andra kompismiddag.

Grannmiddag hos Carl och Sofia! Jag hade på mig nya byxor från Viktoria Chan.

Det bjöds på en underbart god middag. Den här helgen har varit så ljuvlig med dessa middagar vi har blivit bortbjudna på. Man känner sig så ompysslad och det är så härligt.

Shoan, jag och Carl!

Amanda, D och Sofia!

Även denna kväll var fantastiskt trevlig så helt plötsligt var klockan 02 och sängen kallade. Måste ge Bernard en eloge som sov igenom hela den högljudda middagen, en riktig mönsterbebis ♥ Jag och D är så glada för alla gulliga bebisar vi har runtom oss, man älskar ju varenda en av dem.

Dagen efter åt jag frukost och plockade undan i lägenheten.

Sen rensade jag kylen och skafferiet på grejer, som jag sedan gick och gav till en av personerna som sitter på gatan i närheten av där vi bor. Det var väldigt kallt och snöigt i söndags så jag plockade ihop mat, dryck och lite varma kläder till honom. Oavsett var man står politiskt tycker jag att det är viktigt att komma ihåg att människor som sitter på våra gator är just det – människor – med precis lika högt värde som alla andra du möter på gatan. Om du inte vill ge pengar eller andra saker till dem så behöver du inte, men ge ett leende och en varm blick. Ingen människa sitter hela dagar i minusgrader på gatan om det inte är hens bästa eller enda alternativ.

Här kommer fyra tips på vad man kan göra:
1. När du ska resa bort och rensar kylen, lägg allt i en påse och ge till den personen som sitter utanför din matbutik eller vid tunnelbanan. Vi människor slänger så mycket mat i onödan som någon annan gärna skulle ta emot.
2. Om du har matvaror hemma som har passerat bäst före-datum och du är den känsliga typen som inte vill äta det då – ta med det nästa morgon på väg till jobbet och ge bort till någon annan. Bäst före betyder inte dåligt och oftast går mat att äta fram tills du känner att den luktar konstigt eller börjar mögla! Så om du inte vill äta den lovar jag att någon annan kan äta den!
3. När du handlar, köp något till hen som sitter utanför (om det sitter någon utanför). Om du inte vet vad du ska köpa så kan du t.ex. köpa bröd, frukt, varm dryck, tändstickor och marschaller (skönt att värma sig med när det är minusgrader), varma plagg, bindor om det är en kvinna, våtservetter, deodorant etc. Lägg det i en separat påse och ge till hen när du går ut sen.
4. Ett hej och ett leende räcker långt för medmänskligheten.

Okej, nu hamnade jag på ett litet sidospår men så kan det bli ibland.

På eftermiddagen gick jag på bio med Marith! Vi såg ”Three billboards outside Ebbing, Missouri”. Mycket bra, märklig, fin och sorglig. Se den!

Sen följde hon med upp till oss på söndagsmiddag, det blev pasta med tomatsås.

Den här helgen får helt klart fem av fem möjliga!

Michaela Forni

Kategorier

Arkiv