Vintips, blåbärssylt och middagar i dagarna tre

I fredags åt jag lunch med Sofie och BenBroms.

Jag åt en vegansk sallad med glasnudlar, marinerad tofu och krispiga rispuffar, så smarrigt och vackra kulörer!

På kvällen hade vi blivit hembjudna till Sam på middag, älskar att bli bortbjuden på fredagskvällar när man oftast inte orkar laga mat.

Det var flera som i förra veckan föreslog att jag skulle börja med ”veckans vin” här på bloggen. Kul idé ju! Jag har inte riktigt bestämt i vilken form veckans vin ska ha, men vi börjar den här veckan med följande vintips: Chateau d’Arlay 2008.

Det här får väl bli ett av de mer pretentiösa vintipsen men jag vill ändra rekommendera det, för wow vilket häftigt vin. Det är ett naturvin som inte alls smakar som du är van vid att ditt vita vin ska smaka. Det smakar verkligen just natur, färgen är dessutom mycket gulare än andra viner och så görs detta vin bara i en väldigt liten upplaga.

Klicka på länken så ser ni var den finns att få tag på i Sverige just nu, Sam köade för att få tag i ett par exemplar men jag såg att Systembolaget hade några inne fortfarande – skynda! Inget fyndpris direkt men ett roligt vin för den intresserade. Vi drack vinet utan tilltugg först, sen med både nötter, vinägerchips och toast skagen – jag tyckte det fungerade utmärkt till samtliga tillbehör! OBS är ej vinexpert så är inte direkt kräsen 🙂

Toast Skagen till förrätt, mums.

Sen perfekt tillagad kött med sparrisbroccoli (vet aldrig vad de heter? de kanske bara heter sparrisbroccoli?), grönkål och vitlökssmör. Jag äter ju ganska lite rött kött och då oftast nötfärs eller chark men ibland är en perfekt tillagad köttbit riktigt gott.

Sen deeptalkade vi till tre på natten <3

När jag väl kom i säng vaknade jag dock efter bara någon timme av att D snarkade som en riktig gubbe. Fick PANIK för jag klarar inte av människor som snarkar, så jag gick ut och la mig i soffan. Var ganska mör när jag gick upp vid nio sen kan jag ju tala om…

Så blev det lördag! Jag lagade bananpannkakor med blåbärssylt, färska blåbär och kokoschips till frukost. Fasiken så gott det var!

Eftersom det var soligt gick jag ut på en promenad mitt på dagen, D var iväg för att handla ett vin han absolut skulle ha till middagen som bara fanns att få tag på på andra sidan stan haha…

Pratade i telefon med Marith och lyssnade på podcasts i solen i alla fall. Slutdestinationen blev Fältan där jag handlade jag blommor och nödvändigheter inför kvällen. När jag kom hem kollade jag på Netflix & åt upp pannkaksresterna från morgonen!

Notera sovmasken från nattens soffsömn, så ovärdigt att sova i soffan haha.

Sen var det dags att göra i ordning lägenheten för kvällens middag som vi hade bjudit in till!

Jag bestämde mig för att förbereda gästerna ordentligt på vår kväll. På schemat stod nämligen middag och utgång. På gästlistan? Småbarnsföräldrar 😉

Därför blev det dubbla fördrinkar – en margarita och en vatten med resorb. Exemplariskt värdinnebeteende om ni frågar mig!

Det var Amanda, Shoan, Steffi och Jonas som var kvällens gäster. Egentligen skulle Sofia och Carl ha kommit med också, men de var tyvärr sjuka och missade kvällen 🙁

Temat på kvällen var ”Italiensk helgmåltid”. Det finns några grundregler kring en sådan måltid:

Man äter mycket, man äter länge, man äter mycket kolhydrater och så unnar man sig gott vin.

Fasiken så trevligt vi hade det, middagen drog förbi i ett svep och alla var på sitt bästa humör.

Vid midnatt tog vi oss vidare till V där vi hade bokat bord och drack champagne till stängning, himla kul. När jag och D kom hem råkade vi hugga in på allt gott som stod kvar efter middagen så vi kom inte i säng förrän närmre sex på morgonen hehe.

Igår åt jag lösgodis och baguette till frukost, classic bakisfrulle.

Solen sken ju som bara den så till slut tog vi oss ut på Djurgården. Där satte vi oss på en parkbänk i solen, jag köpte Mer av en korvgubbe och så njöt vi av solens strålar.

När vi kom hem igen la jag mig i sängen som ni vet. Och där låg jag till 17.50.

18.00 knackade vi på hemma hos Carro och Magnus, min bästi och hennes kille som bor tre minuter från oss. De bor i ett litet hus på en innergård och på nedersta våningen är det ett valv som används som matsal, så sanslöst mysigt.

De bjöd på kycklinggryta mmm

Följt av hemmagjorda brownies, HEJ DÅ HELGEN du var ju helt jävla fantastisk nu när jag ser tillbaka på dig.

  1. HEJ! Det där med att skriva om alkohol, reklamm och liknande har jag uppfattat vara en snurrig grej. Kom bara och tänka på det, så att du tänker på det om du skulle börja med ett ”vintips” inslag. Fick för mig att det känns som en grej som skulle kunna bli krånglig eftersom du samarbetat med systembolaget.

    Jag har egentligen ingen aning, men tänkte bara delge min tanke, IFALL det skulle vara så, vilket jag antar att du har stenkoll på 🙂 så att du inte åker på någon skit/kritik i onödan!!

  2. Varför tycker du att det är ”ovärdigt” att sova på en soffa?
    Obekvämt kan jag förstå men det är inte ovärdigt någonstans.

  3. Det där är vad jag hade kallat helg GOALS! Gud vad härligt, mysigt och kärleksfullt allt verkade.
    Tack för en grym blogg och försätt med dessa helginlägg, så himla roliga att läsa!
    Kram <3

  4. Tycker absolut du ska börja med vintips det hade varit super roligt!
    Jag hade gärna velat veta vilket vin D var ute och köpte och vilket vin ni drack till er italienska vin afton 😀
    Brukar googla Forni vin eftersom jag vet att ni dricker bra och goda viner!
    Er helg har sett fantastisk ut.

    Stor kram

    1. Åh vad roligt, det känns som att flera har efterfrågat det så jag ska absolut tipsa mer om goda viner här inne! Tack för varma ord, kram!

  5. Först: ÄLSKAR din helg i bilder.

    Just ja. Imorgon skall jag på avgörande jobbintervju som kan betyda att jag flyttar tillbaka till Sthlm. Är så HIMLA PEPP att jag strax fyller 30 och vågar lämna ”säkert och tryggt arbete” för att återigen bege mig till min absoluta favoritstad. Jag vill känna den skräckblandade förtjusningen i ”wtf gör jag?!” med ”I’m alive!”. Hoppas på att jag gör rätt. Har lite av den där ångesten som även du kan känna igen, den där man går från att känna sig som en power woman till en liten lort. Hoppas förresten att ångesten som du kände för ett tag sedan har lagt sig och att du har fått tillbaka lite power – but be kind mot dig själv 🙂

    Stor kram!

  6. Som någon skrev tidigare om ditt samarbete med systembolaget och alkoholtips hur rimmar det?
    Och som jag tyckt tidigare, det är mycket drinkar, bubbel och bakis.
    Du kan väl skrivit det i samarbete med Systembolaget hur man räknar ut hur mycket alkohol man dricker och när gränsen går för att det skall räknas som beroende. Du har många yngre läsare som skulle ha nytta av det

  7. Hej!
    Gud va fint ni har det i vardagsrummet! Blev så sugen på att komma på middag hos er samt inreda vårt vardagsrum likadant hehe. Tror du har nämnt det tidigare någonstans men tar den lata vägen och frågar. Var har ni köpt den vita långa bänken ? 🙂

  8. Skrattade gott när jag läste ”snarkade som en riktig gubbe”, det problemet har jag med min sambo ibland och det är inte trevligt haha. Kul att de har fina sidor som väger upp för det där snarkandet 😀

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi