Boktips: Ett vet jag säkert av Oprah Winfrey

Senaste veckorna har jag läst några små texter ur den här boken varje kväll innan jag har gått och lagt mig.

Det är Oprah Winfreys bok ”Ett vet jag säkert” (annonslänk) som jag fick tips om av Sanne! Boken är en sammanställning av hennes bästa krönikor som hon har skrivit genom åren.

Vit skjorta från Ralph Lauren, jeans från Wakakuu, klocka från Triwa, kopp från By On

Jag älskar att ta en stund på vardagskvällar eller helgmornar till läsandet. Ibland kan jag bli galen på att hela tiden stirra in i en skärm och då måste jag variera det med fysiska böcker. Ofta läser jag ett par olika böcker samtidigt och mina favvostunder att läsa dem är följande:

♥ I sängen på kvällen innan jag och D ser ett avsnitt av Big Bang Theory
♥ I sängen på morgonen en lördag eller söndag med en kaffe och kaka som sällskap
♥ I badkaret efter jobbet, när jag behöver koppla av efter en fullspäckad dag

När tycker du om att läsa?

Jag lyssnade på Hannah & Amandas podcast härom dagen som handlade om just Oprah. Det var någon intervju med henne i en tidning där hon går igenom sin dag, klockslag för klockslag. H & A gick igenom Oprahs dag i podden och sa sen vad de önskade att de också gjorde som Oprah gör.

I slutet säger Hannah att hon inte alls tycker att Oprahs liv verkar så härligt, eftersom det är väldigt lugnt och stillsamt. Hannah sa även i början av avsnittet att hon är en typisk Lisa (i Bonusfamiljen hehe, som jag har skrivit om tidigare).

Insåg då hur olika jag och Hannah måste vara som människor. Jag tyckte Oprahs liv lät som en dröm, älskar en harmonisk tillvaro och drömmer inte alls om ett stökigt liv med hundra barn och fullt ös från morgon till kväll. Gillar verkligen LUGNET och även om Oprah är typ 40 år äldre än mig lät hennes liv väldigt behagligt hehe…

Jag tror att Hannah och Hamilton är ganska lika varandra i sina personligheter och jag får ofta höra att jag är lik Amanda – kanske är det så? Och kanske är det därför vi kompletterar varandra så fint i poddformat – för att vi är lika men ändå så olika <3

Lyssna på avsnittet här om du vill, det är avsnitt 8 ”Lev som Oprah”

Den här boken gjorde i alla fall mig väldigt varm och stärkt inombords. Ibland är det skönt att ta in ord och råd från någon med så mycket livserfarenhet som Oprah. Jag älskar hur hon pratar om att allt levande hör ihop, hur vi måste ta hand om våra medsystrar, att vår spirit är essensen av hela vår person och hur vi inte får glömma bort att skratta oss igenom livet. En bok som gör det lite mysigare att promenera genom livet med. Läs den!

  1. Michaela, vad har du under din fina skjorta? Ett linne, bh?

    Jag vill också få till en sådan casual, tidlös look! 😀

  2. Jag har också läst denna boken nyliken, jag slök hela boken på en tågresa (en lång sådan) och hade svårt att släppa den därefter. Verkligen givande.

    Jag är sjukskriven sedan en vecka tillbaka och böcker har blivit lite av min tillflykt i detta då jag lätt kan slappna av med en bok i handen. I och med detta har jag läst alla dina böcker(som jag tänkt läsa så länge) inom loppet av en vecka och jag vill passa på att tacka dig. Alla dina böcker är helt magiska, och inte minst Jag är inte perfekt, tyvärr. Den har verkligen varit ett stöd i all ångest och jag kommer alltid att ha den boken nära hjärtat när ångesten bubblar upp. Du är en fantastisk människa Michaela!

    Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi