Söndagskväll

Hej fina ni,

Det är söndag eftermiddag som går mot kväll men om jag ska vara ärlig vill jag aldrig att den här söndagen ska ta slut. Vi var ju på Anithas 40-års skiva igår men jag drack måttligt och var hemma vid 19-tiden så idag har jag mått hur bra som helst. Efter sommaren bestämde jag mig ju för att dra ner på nikotin och alkohol och jag känner verkligen att jag har hittat något som känns rätt för mig. Att festa till det rejält när vi är iväg på min bästis möhippa är svinkul men att skippa alkoholen när jag är på ett pressevent en tisdag känns lika självklart. Jag tror att jag är på väg mot en hållbar balans som jag kommer kunna leva med.

Ni som lyssnar på podden vet ju att jag trots detta fortfarande kämpar med acceptans gentemot mig själv och att inte vara så hård mot mig själv. Det är något som jag verkligen måste fortsätta jobba på under hösten. Att om jag gör ”fel” utifrån vad jag tycker att jag borde göra eller agera så kan jag inte vara så hård mot mig själv. I slutändan så gör jag mitt bästa och jag ska verkligen jobba upp min självacceptans under hösten. Göra det som känns rätt för mig och inte tänka så mycket på vad som förväntas av mig.

Well, imorgon går vi mot en ny vecka och jag känner mig väldigt redo för den. Men än har jag flera timmar söndagskväll kvar, jag ska nog börja med att se klart min film och sen baka äppelpaj, det var så gott sist så jag behöver göra en till även idag.

Sist men inte minst vill jag påminna er om att rösta, vallokalerna har öppet till 20.00. Det var med stolta steg jag gick och röstade mot rasism och för den politik som jag står bakom idag. Nu ser jag fram emot att följa valet ikväll med min äppelpaj i knät.

Puss och ha en supermysig kväll nu!

  1. Är du stolt över att rösta för en regering med stöd av SD?
    Det räcker inte att inte rösta på SD. Man måste också rösta rött!
    Sverige är ett av världens bästa länder mycket på grund av den välfärd och jämlikhet vi har. DET är medmänsklighet. DET har RÖD politik skapat.
    Kenza tänker på mer än sina egna förutsättningar och plånbok, fast hon är miljonär❤️Alla är olika. Besviken på många…dags för Alliansen att bekänna färg

  2. Hej Michaela!
    Jag skulle verkligen behöva dina kloka råd och kloka ord nu. Jag har ångest i varenda kroppsdel. Igår hamnade jag i säng med mitt ex, mitt ex som för fyra månader sedan dumpade mig och över sommaren vart väldigt på att försöka igen, att han ångrar sig osv. Jag är mentalt väldigt i obalans i mitt liv just nu, jag har precis flyttat in i min nya lägenhet och börjar mitt nya jobb om en vecka. Jag hade kommit så långt i sorgeprocessen, jag hade släppt honom, men attraktionsmässigt dras jag fortfande till honom. Men jag vill inte! Det känns så jävla jävla destruktivt och som att jag slår ner på mig själv och respekten till mig själv. Kan man förlåta sig själv när man gör dumma saker? När man begår misstag? Är det här vanligt? Snälla snälla, skulle verkligen behöva några kloka ord kring detta.

    Kram.

  3. Så viktigt att vara snäll mot sig själv! Kan rekommendera (om du inte redan gör det :)) att läsa/lyssna på så mycket böcker/poddar/etc som möjligt om att vara snäll mot sig själv, ändra mindset etc. Jag har alltid en sån bok igång och lyssnar på såna poddar så fort jag ska nånstans, då blir man alltid påmind om det där man tycker är viktigt.

    Får ju inte bli en sak till man ”SKA” göra såklart men om man tycker det är kul och utvecklande så att man kan göra det av rätt anledningar då! 🙂

  4. Hej Michaela!!

    Känner igen mig i dig när det kommer till att vara hård mot sig själv. Vore kul om man fick följa din process mot självacceptans på vägen där du kan dela med dig av tips som fungerat för dig?

    Ha det fint!

    1. Hej bästa du!

      Försöker att regelbundet dela med mig av det i mina inlägg här samt i podden, men lovar att bli ännu bättre

      <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi