Champagne: Dom Perignon, Jacquesson, Salon & Ruinart

Hej och välkomna till min tisdag i Champagne!

Den började med frukost vid nio och sedan fortsatte den till Dom Perignon där vi hade första besöket vid tio. Jag var här förra året också och just Dom Perignon är helt klart något speciellt eftersom det är en av de mest kända, och bästa, champagnen i världen.

Deras område är så vackert – här är kyrkan som tillhör Dom Perignon.

Och utsikten är helt otrolig. Överlag är Champagne ett av de vackraste ställena jag varit på. Det går inte att få en vackrare höst än här. Vissa stunder värker det till i min kropp av ren fascination – hur kan världen vara så vacker i all sin enkelhet?

Efter en rundtur på området slog vi oss ner för champagneprovning. Vi hade ingen aning om vad som väntade, mer än att Richard hade sagt att vi ”inte kommer bli besvikna”. Så ganska exalterade var vi trots allt 🙂

Jag och Richard!

De bjöd på en P3 1975 Magnum som var heeelt otrolig. Om man inte är intresserad av champagne förstår jag att dessa inlägg inte är så fascinerande så feel free att skrolla vidare. Men om ni, som jag, tycker att det är en spännande dryck så förstår ni hur fantastisk den här var!

Älskar den här smygbilden på mig, på vinprovningar finns oftast en spotthink som används ibland, men när man dricker såhär gott används den inte kan jag tala om. Oftast tar jag bara en klunk av varje glas och dricker inte upp hela. Jag drack upp mitt glas tre gånger under resan och det var när vi drack riktigt speciella saker, som i detta fall.

Jag hade på mig ny blus från Ahlvar, byxor från Zara och skor från Rochas.

Här ser ni flaskorna vi provade hos Dom Perignon!

När klockan slog lunch (det sägs att bästa tiden för att provsmaka champagne är på förmiddagen för övrigt, när smakpaletten är något neutral) tog vi oss vidare till Champagne Jacquesson. Förra året var det en av mina favoriter!

Jacquesson är ett ganska litet hus som faktiskt inte ens säljs i Sverige just nu, men som har riktigt god champagne. Här ser ni en av de två bröderna Jacquesson!

Kolla färgerna <3

Där åt vi lunch och hade en vinprovning efter lunchen innan vi skulle ta oss vidare. Gud vad jag gillar den här champagnen, det är inte det flottaste men det finns något genuint i det här varumärket som jag bara älskar.

Efter lunchen tog vi oss till Champagne Salon.

Här står Jon, Janni och Mira på deras bakgård och provsmakar druvor.

Tre gulliga.

När kvällen kom tog vi oss till Champagne Ruinart där vi skulle få en helkväll med besök i vinkällarna, provsmakning och middag.

Såhär ser en del av deras helt otroliga byggnad ut.

Vi började med ett fotbollsspel helt i min smak…

… samtidigt som vi drack champagne helt i min smak. Gud måste nästan nypa mig i armen för att förstå hur lyckligt lottad jag är som har fått uppleva dessa stunder.

Efter rundturen i deras vinkällare, som var de maffigaste jag sett i hela mitt liv (och som finns har jag hört!), slog vi oss ner för en middag med deras vinmakare.

Det kom ut ett par överraskningar under kvällen, bland annat denna! Vilken flaska!

Mira, vinmakaren himself och jag. En helt magisk kväll och jag somnade med ett stort leende på läpparna.

  1. Du är SÅ tjusig! Älskar din stil. Vart har du köpt den svarta kappan på bild? Och även den svarta kappan med svart pälsluva som du har på en bild på instagram? Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi