Stjäl energi

Hej gullisar,

Idag har jag en mindre bra dag faktiskt. Vissa dagar är humöret på topp, som igår, men andra dagar känns det nästan som att igår stal energi från idag. Som att det inte finns någon kvar.

Känner mig slut i kroppen och mentalt, hade behövt gråta en skvätt eller sjuttio tror jag. Jag brukar ju försöka vara extra snäll mot mig själv när jag mår såhär men det går inte när det är en miljon jobbsaker som måste göras och närvaras på. Ny dag imorgon igen å andra sidan 🙂

Nåväl, hur mår ni?

SÅ KUL att ni gillade inlägget igår kväll haha, skrattade högt när jag läste era kommentarer. Kommer ett inlägg om det senare i veckan!

Nu ska jag förbereda veckans podd, jag tänker tema hundvalpar och energitjuvar.

Puss!

  1. Reflekterade över ”känns som gårdagen stal energi från idag”. Jag tänker på mig själv som HSP person,som du ju också är.
    Jag upplever en mycket lång återhämtning samt bearbetning. Efter en dag med mycket intensiva eller starka känslor, tar det nästan lika lång tid att smälta allting. Den processen tar energi, om jag inte stänger av alla intryck (vilken inte alltid går, livet pågår ju och det finns inte alltid tid för paus..). Dessutom får kroppen smälta gårdagen samtidigt som jag försöker fortsätta med den pågående dagen. Då blir jag extra trött och matt, och kan uppleva en nedstämdhet nästan.

    I dagens samhälle hinner jag inte jag återhämta mig tillräckligt innan jag ska fortsätta med nästa sak. Men om vi levt på savannen, kanske det varit mer naturligt för oss att bara ha en lugnare dag för att bearbeta gårdagens känslor och intryck. Plus att vi inte fick så många nya, kanske.
    Men vad vet jag. Haha. De här är bara tankar, behöver inte alls vara så 😀

    1. Tror absolut att du har en poäng. Idag springer vi i ett högt tempo och tror att återhämtning är typ en kvart på soffan. Vi måste bli bättre på att ge oss själva just mer tid för vila <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi