Daily Forni träffar grundaren av Lou in Love

lou in love

Det svenska modemärket Lou in Love har levererat baskläder i hållbart och lyxigt siden sedan 2015. Daily Forni brinner för hållbarhetstänket och fick en pratstund med en av grundarna. Möt Frida Benno Hjerpe, grundare och PR ansvarig som tillsammans med Karin Tranaeus berättar om den utmanande och spännande resan från vision till verklighet. 

Berätta om Lou in Love, hur grundades modemärket?

Vår vision och idé realiserades en varm sensommardag på Grand Escalier i Stockholm. En månad senare skaffade vi kontor och var motiverade att satsa på vår idé fullt ut. Sedan dess har vi genomgått en spännande och utmanande resa med många upp och nedgångar.

Jag har arbetat som modell i 10 år på heltid. Ett sådant jobb innebär att din garderob konstant ligger nedpackad i en resväska, och vissa år hade jag uppemot 180 resdagar. Under den perioden var jag ständigt på jakt efter bra kläder som fungerade vid olika tillfällen och som var sköna att resa i. Mitt lilla handbagage skulle innehålla kläder som fungerade lika bra på ett berg i Kapstaden som på en cool restaurang i London. Men det var svårt att hitta prisvärda kläder som var klassiska och av hög kvalitet. Jag älskar att blanda cashmere, siden, jeans, läder och bomull och det finns ju inget härligare än känslan av bra kvalitet. Jag skulle aldrig sätta på mig ett polysterplagg! Eftersom jag inte hittade kläder som jag ville ha fick jag ta fram sådana själv. Ett plus med siden – utöver kvaliteten – är att det inte väger ”någonting” i resväskan. Karin Tranaeus, som har grundat Lou in Love tillsammans med mig, hade jobbat som designer i Kina och haft sitt eget klädmärke och hon visade sig brinna lika mycket för just sidenmaterialet.

Med Lou in Love vill ni bidra till långsiktig hållbarhet. Hur gör ni det?

Vi är stolta över att vara ett märke som bidrar till slow fashion! Vi vill få fler att shoppa smartare och välja klassiska kvalitetsplagg framför kvantitet. Vi försöker ständigt ”utbilda” alla vi möter om de kvaliteter som siden har. 

Vad skiljer er från andra sidenvarumärken i modebranschen?

Lou in Loves grundidé är att designa och sälja hållbara baskläder i siden. Precis som män har en garderob som funkar både dag- och kvällstid vill vi tillhandahålla ett attraktivt, hållbart och tidlöst alternativ för kvinnor. Därför är Lou in Loves plagg klassiska, men med en personlig och modern ”twist”. Lou in Love har inte någon traditionell höst- och vårkollektion, vi uppdaterar med färger på de plagg som redan finns och gör emellanåt höst- och vårdropp med enstaka nyheter. På detta sätt vill vi få fler att shoppa smartare – det vill säga hållbart – genom att välja kvalitet i stället för kvantitet.

Många kända ansikten i Sverige har burit era sidenplagg, men vem vore drömmen att få klä?

Vi är jätteglada över att så många kända ansikten burit oss. Dessa personer omger sig med mängder av kläder och är väldigt erfarna och kräsna, så för oss är det ett kvitto på att vi är väldigt rätt med vår kvalitet och design. Drömpersonen att klä måste nog ändå vara artisten Patti Smith – men det är inte alls omöjligt! 

Här är några av våra favoriter från Lou in Love! 

lou in love

Klänning | Linne | Sjal | Skjorta | Kimono


Läs fler modeartiklar här.

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA