Hur du skriver ett riktigt bra CV + ladda ner gratis mall

Om du hellre vill höra mig berätta mer ingående om alla råd (och kanske ett Tinder-tips), tryck på play-knappen ovan för lyssna!

*

Att skriva ett riktigt bra CV är svårt – det finns så mycket att tänka på?! Hur det ska struktureras, vad rekryterarna letar efter och hur sticker man ut ur mängden? För att svara på de här frågorna bad vi på FORNI en vän till mig som jobbar som rekryterare att dela med sig av sina bästa tips på hur du bygger ett bra CV!

Vi har även, tillsammans med henne, tagit fram en CV-mall till dig! Mallen är alltså rekryterar-godkänd och utformad för att du enkelt ska kunna fylla i din egen information! Tryck på knappen längst ner i inlägget för att ladda ner det!

Snabba tips för att skriva ett riktigt bra CV

 • Ett bra CV ska vara kortfattat! Håll dig till max 1 A4 (alternativt max 4 sidor Power Point) så att de enkelt kan få en översikt
 • Leverera alltid dokument i PDF-format!
 • Bifoga en härlig och personlig bild – men se till att man tydligt ser hur du ser ut (skippa alltså solglasögonen)
 • Fånga deras intresse med dina! Lyft personliga intressen som berättar vem du är
 • Var strukturerad. Kategorisera dina olika roller, färdigheter, utmärkelser. Rekryterare kopierar ofta din text rakt av för att dela med en kollega eller ifall du skulle vara intressant för ett annat projekt. Så se till så ditt CV är enkelt att dela!
 • Håll det relevant. Ofta letar rekryterare efter en röd tråd i ditt CV, så de rekommenderar att rensa alla roller som inte berikar din ansökan till den specifika tjänsten
 • Presentera dig själv! Försök att få tag på rekryterarens mailadress och skicka en hälsning, på så sätt skapar du en relation och visa att du verkligen vill att de ska se dig

Inkludera rollens nyckelord

I vår digitala värld går allt via datorn och program, många rekryterare och företag använder sig av datorsystem för att sålla bort den första vändan av ansökningar som inte matchar rollen. Som spamfiltret i din inkorg! Så hur tar du dig förbi det här?

Svaret är nyckelord! På samma sätt som webbsidor använder sig av olika keywords för att rankas så högt som möjligt på Googles lista – så ska du rankas på deras! Se noga över rollbeskrivningen för det jobb du söker och se till att inkludera de ord och färdigheter de letar efter.

När du söker efter något på Google har webbsidor använt sig av olika nyckelord för att rankas så högt som möjligt på resultatlistan – nu ska du rankas på företagets lista. Gör det genom att noga studera rollbeskrivningen och inkludera de färdigheter rollen beskrivs med.

Bli personlig med ditt Personliga Brev

 • Var personlig! Det kan låta självklart men det är väldigt lätt att man håller sig till ett standardmejl tre andra arbetsgivare redan fått. Gör det personligt genom att referera till företaget och deras tidigare projekt. Visa att du är insatt!
 • Har du några färdigheter du tror gynnar din profil? Ta med det! Skriv ner i punktform så att de lätt kan få en översikt om vem du är.
 • Var lättsamt och ärlig, de vill få en känsla av vem du är med hjälp av det här brevet.
 •  Men håll det kort, det ska väcka deras intresse för att vilja veta mer och bjuda in dig till intervju! ”Kort och koncist slår långrandigt varje gång, ain’t nobody got time for that”.

 

Blir du (hoppas!) erbjuden en intervju och det är en sak du ska ta med dig in, så är det att ställa frågor. Vår rekryterares bästa tips för att sticka ut under din intervjuprocess är att vara påläst och ställa relevanta frågor. Bland det bästa som kan hända oss rekryterare är att få en fråga vi själva knappt tänkt på. Bra kandidater kommer med bra frågor.”

Lycka till med jobbsökandet och glöm inte att ladda ner vår CV-mall nedan för att se hur ett rekryterar-godkänt CV ser ut!

Ladda ner mall HÄR och skriv ett bra cv