Jag har testat browlift och lashlift – är det värt hypen?

För ett par år sedan kom trenden med browlift och slog ner som en smäll – helt plötsligt gick varenda tjejkompis runt och såg ilsken ut med ögonbryn som stod rakt upp. Snyggt eller fruktansvärt? Jag kunde inte bestämma mig. Men med årens gång började fördelarna med browlift att blossa upp. Det handlade inte om att borsta brynen så mycket uppåt det bara går – utan om att få hjälp med att forma och trolla ögonbrynen dit man vill. Med hjälp av browlift i kombination med bryngel sätter sig brynstråna åt ett visst håll och håller sig sedan där i perfekt skick genom dagen.

Lashlift hade jag en mer försiktig introduktion till. Det är inte lika tydligt att någon använder det, utan ger ett mer naturligt men trots det effektfullt resultat. För en sån som jag själv, som har använt permanenta ögonfransar i nästan tio år, kändes det här som ett ”mildare” alternativ. Varför inte testa?

Vad är browlift och lashlift?

Browlift är en permanent brynbehandling som ger en illusion av fylligare bryn samt ger stråna en mer formbar struktur. I en browlift-behandling på salongen där jag var ingick: Rengöring, avslappnande doftritual, permanentbehandling av bryna, brynfärg efter önskemål, trådning och formning av bryn, en uppbyggande proteinbehandling samt en vårdande keratinbehandling.

Lashlift är en permanent ögonfransbehandling som böjer fransarna uppåt med ett resultat som håller i över 6 veckor. I kombination med färgning av fransarna ger det ett resultat av piggare blick och ”bambi-ögon”. På salongen jag besökte ingick: Permanent av fransar i en effektfull L-formad böj, fransfärg, keratinbehandling och coating.

Browlift

Min behandling

Jag valde att göra en duobehandling, där man alltså gör båda två samtidigt. Det tar ca 80 minuter och resultatet håller i ca 6-8 veckor. Priset på salongen där jag gjorde det låg på ca 1500kr. Jag var hos Rapide Brow & Lash bar som har olika salonger runt om i Stockholm och gjorde mitt val enbart på rekommendationer (som alla mina andra skönhetsval, rekommendationer är det viktigaste i sådana beslut, annars kan det gå fel och kosta pengar i onödan!).

En duobehandling kändes som det mest effektiva alternativet för mig då jag vill ha maximalt med resultat på minimalt med tid (hello working mom-life!). På detta sätt får jag både fransar och bryn fixade utan att behöva besöka olika salonger eller boka olika tider. Som att gå på en mani-pedi – effektivt!

Så gick det till

Behandlingen gick både enkelt och smidigt och gjorde inte ont, vilket jag hade hört? Jag kände knappt när varken fransar eller bryna behandlades utan njöt mest av att få ligga i en stol och vila en stund (tips – lyssna på en podd eller ljudbok under tiden!). Det tog knappt 80 minuter och avslutades med en aromadoft-ritual som jag verkligen uppskattade. Min uppfattning var att man eftersom man blundar under en så lång tid, inte har någon som helst aning om vad personen som behandlar dig pysslar med. Vilket kan vara ganska skönt att bara släppa kontrollen.

Browlift

Resultat

Jag ska ärligt talat säga att jag var lika chockad som mina ögonbryn när jag var klar. Herregud, det blev för mycket!, var det enda jag tänkte. Varför har jag så mycket ögonbryn?

Lashlift

Men tjejen som hjälpte mig sa att jag skulle ge det ett par dagar samt att den bästa looken kommer efter 1-2 veckor och det hade hon verkligen rätt i. När jag hade fått tvätta brynen efter 24 timmar och fick borsta dem på egen hand var det lättare att hitta ”min” look.

Efter en vecka var jag obsessed. Herregud så snygga bryn! Jag har dessutom fått flertal komplimanger. Mina ögonbryn har alltid varit ”min grej” så jag var lite nojig över att förändra dem, men inser nu att jag förbättrade dem.

Browlift

Lashliften ger ju ett naturligt och mindre resultat, men jag upplever ändå att jag får den där förstärka effekten med mascara samt den där ”naturliga, men ändå inte” effekten utan mascara. Det här känns som en perfekt grej att göra inför sommaren när man vill vara fräsch men skippa mascaran.

Kommer jag göra det igen? Jajamensan, både browlift och lashlift. Stort plus för att det håller länge, är enkelt att underhålla själv samt går att göra i duo-variant.

*

Vill du läsas mer om skönhet på FORNI? Klicka här!