Stockholms bästa cocktailbarer – en guide till drinkarna du inte får missa

Bild: Johannamargita

Sverige har öppnat upp igen och alla corona-relaterade restriktioner är nu borta. Äntligen får vi mötas igen, hänga på stan bland vänner och dricka goda drinkar ihop. Därför kommer jag nu med en guide till Stockholms, enligt mig, bästa cocktailbarer! Enyoy!

Lucy´s flowershop
Birger Jarlsgatan 20

Om du inte har varit på Lucy´s flowershop tidigare, är det god tid att ta dig hit! Lucy´s flowershop är en cocktailbar utöver det vanliga. Ingången är lite anonym och svår att hitta, men när du väl finner den dolda dörren in till baren kommer du komma in till en vacker atmosfär med en imponerande drinkmeny. Drinkarna som serveras innehåller spännande ingredienser och smaker.

Spesso
Malmskillnadsgatan 38B

Fina Spesso, här blir du aldrig besviken! Spesso´s bartenders vet verkligen vad dom gör när det kommer till att blanda drinkar. Drinkarna håller alltid en hög kvalitet med otroliga smaker. Jag vill också slå ett slag för deras signaturshot, den liknar en hotshot men smakar äppelpaj – Oh my, vad god den är!  Jag har frågat om receptet flera gånger, men dom är väldigt noga med att hålla det hemligt!

Surfers
Norrlandsgatan 24

Surfers drinkmeny är full av spännande alternativ och helst av allt skulle man vilja dricka sig igenom hela menyn. Deras bartenders är experter på kryddiga och syrliga drinkar, och deras paraddrink, Kuaijushan, får ni inte missa! Eller testa deras dessert-drinkar, förslagsvis äppelpajsdrinken – det kommer vara bland det godaste ni smakat på!

Pharmarium
Stortorget 7

I gamla Stan ligger Pharmarium – en cocktailbar utöver det vanliga! Drinkarna är inspirerade av säsongens råvaror och örter, och här är miljön och atmosfären i vintagestil. På drinkmenyn finns många spännande drinkar med en mängd olika ingredienser. Det blir en upplevelse, jag lovar!

Pharmarium

Bild: Pharmarium

A bar called Gemma
Grev Turegatan 30 

Det kanske inte ser så märkvärdigt ut vid första anblick men när du öppnar dörren till A bar called Gemma är du definitivt i drinkhimlen. Här serveras kreativa och kvalitativa cocktails med spännande och oväntade ingredienser. Missa inte att prova deras signaturdrink, Gemma.

Nobis Guldbaren
Norrmalmstorg 2

Älskade Nobis! Här serverar bartenderna lyxiga drinkar med spännande spritsorter. Deras signaturdrink Strawberry Basil Smash är något du inte vill missa! Hos Nobis får du en mysig lounge-miljö med en härlig stämning!  

Tjoget
Hornsbruksgatan 24

När du kliver över tröskeln till Tjoget så känns det som att komma hem. Det är en hemtrevlig men festlig stämning och drinkmenyn består av välkomponerande cocktails. Vid flera tillfällen har denna cocktailbar listats som en av de bästa så det är helt klart värt ett besök.

Asian Post Office
Regeringsgatan 66

Älskade APO. När det kommer till att dricka cocktails i en miljö med med en högljudd och härlig stämning är Asian Post Office bland det bästa vi har. APO passar för alla tillfällen – både för aw, middagar eller drinkar till stängning. Du har säkert skymtat deras signaturdrink Thai Basil på sociala medier – och ja, den är så god som alla säger! Det är en grön gindrink med thaibasilika, citron och kokos.

Apo

Bild: Stockholmsfoodie

Häktet vänster
Hornsgatan 82

Gör dig redo för en upplevelse! På Häktet Vänster hittar du lekfulla och nytänkande drinkar som är gjorda med finess och kompetens. Här serveras signaturdrinken Hotel California. Den är bitter men fräsch och innehåller bland annat campari, vanilj och grapefruktsoda.

Supper
Humlegårdsgatan 17

Supper kommer inte göra dig besviken! Deras mat är av absolut toppklass, men det får inte överglänsa deras fantastiska cocktails! Supper har en bardel med en glad och högljudd atmosfär, där du kan avnjuta deras otroliga drinkmeny. Det viktigaste du kommer att beställa på Supper är deras signaturdrink, Si Claro. Den är helt otrolig och får varenda smaklök att dansa.

Erlands
Gästrikegatan 1

Den kanske inte ser mycket ut för världen från utsidan, men när du går in genom dörren så är det som att komma direkt in till 50- och 60-talet. Cocktailbaren är uppbyggd i vintagestil och du kommer inte bli besviken på stämningen!

Hoppas ni fick lite inspiration till helgens planer. Om ni vill ha restaurangtips, läs vår middagsguide här!