Så får du ditt hem att kännas hemtrevligt

Bildkälla: @elsabillgren

Vad är egentligen hemtrevligt och hur skapar vi den där omtalade känslan? Det är inte lätt att sätta fingret på vad det är och hur vi skapar det. Men i den här artikeln kommer jag att punkta upp några saker som kan vara bra att tänka på om man känner att man saknar det där lilla extra i sitt hem – det som får det att kännas just hemtrevligt.

Vad är Din stil?

Trender och nyproduktion i all ära, men vad är egentligen Din stil och vad tycker Du om? Jag tycker i allmänhet att många som inreder sina hem fastnar lite för mycket på att det ska se trendigt och modernt ut. Om detta är din stil och du trivs i att omge dig med den – så kör! Men, det är också detta som i många fall gör att man känner att man saknar den där känslan av hemtrevligt, det lilla extra. Så stanna upp och gräv lite hos dig själv och skapa en miljö som Du trivs att vistas i. Släpp tanken på att allt måste se trendigt och ”nytt” ut.

hemtrevligt

Ett hem att inspireras av, Julia Schiller: @juliaschillerdesign

Det fula är det nya fina

Ja, ni läste rätt! Jag är säker på att det fula är det nya fina – min spaning lutar i alla fall åt det. Och detta är inte någonting som är speciellt revolutionerade i inredningsvärlden. Vi har sett det ett bra tag nu och bläddrar vi oss igenom vilket Hemma hos-reportage som helst kan vi räkna ihop ett flertal av unika, knasiga och rent av fula ting i dessa hem. Men det är också dom sakerna som skapar en spänning och en fantastisk balans i hemmet. Att placera en liten färgglad skulptur (som ingen vet vad det föreställer…?) bredvid en ståtlig vas i putsad mässing kanske är det som behövs för att skapa den där feelingen som vi söker – få det att kännas hemtrevligt! Det skadar inte att testa i alla fall.

hemtrevligt

Ett hem att inspireras av, Katarina Matsson: @ettrumtill

Blanda gammalt med nytt

Som jag var inne på tidigare kan ett hem lätt kännas platt och livlöst om det enbart är inrett och stylat med trendiga nyköp. Var inte rädd för att blanda gammal med nytt för att skapa den där hemtrevliga och levande känslan. Om det är någonting som verkligen levt och kan bidra till just den känsla så är det sakerna som haft ett långt liv. Du kanske har ärvt något fantastiska porslin av din farmor? Eller fyndat en magisk vas på second hand? Var då inte rädd för att visa upp det! Ge dessa saker en chans att glänsa på nytt samtidigt som dom kan hjälpa dig att skapa ett hem att trivas i.

hemtrevligt

Ett hem att inspireras av, Elsa Billgren: @elsabillgren

Vill du läsa mer om inredning? Tryck här