Mindre kända klädmärken att spana in istället för kedjorna

Bildkälla: Réalisationpar

Det är många gånger jag lovordar Zara, H&M och Topshop för deras prisvärda och snygga plagg, kedjorna är mångas go-to och de levererar också därefter. Men när det kommer till att göra mer hållbara köp, tänka efter innan man handlar och inte haka på alla fast fashion (klicka här för att läsa artikeln om hur du gör slut med fast fashion!) trender så ligger kedjorna tyvärr på minussidan. Därför är vi många som börjar leta efter mindre kända klädmärken att shoppa från istället!

Jag vill påstå att vi gör mer uttänkta köp när vi inte har blivit bombade med bilder och taggade Instagram-poster på vad alla andra har, utan faktiskt lagt lite tid på att leta och hittat plagg som är mer unika. Du minimerar också risken att dyka upp på en middagsbjudning med samma klänning som värdinnan om du undviker kedjorna. Här kommer mina bästa tips på mindre kända, men fortfarande prisvärda, alternativ till kedjorna!

Frankie shop

Mindre kända klädmärken

Frankie Shop är en webbshop med säte i New York. Här kan du köpa allt ifrån kläder till skor och de säljer sitt egna varumärke blandat med några få utvalda externa varumärken. Ska man handla något här så tycker jag att man ska satsa på deras egna varumärke då det erbjuder bra priser och otroligt snygga plagg. Det som är mest värt att kika på här är toppar, jackor och kavajer. Där får du mycket för pengarna, eftersom dom jobbar med bra material och har plagg som ser riktigt high-end ut. Just nu är jag främst besatt av den stilrena jackan på bilden till vänster som ni hittar här!

OBS! Frankie Shop står inte för tullkostnaden.

Little Liffner

Mindre kända klädmärken

Little Liffner är ett svenskt väskmärke som startade 2012. Vill du köpa en väska i bra kvalitet som ser lyxig ut så är det här du ska leta. Deras minimalistiska stil med en lekfull touch tror jag dessutom kommer vara i tiden länge. Så ett väskköp härifrån kommer du kunna ha som sällskap i många år. Jag har länge spanat på modellen som är på bilden till höger – den kan du köpa här. Jag tror att den hade varit perfekt att ha till vardags när man bär runt hela sitt liv i väskan.

Réalisationpar

Mindre kända klädmärken

Rèalisationpar är ett Australienskt varumärke som har tagit modevärden med storm. Här hittar du främst underbara klänningar och kjolar men även fina blusar. Vill du köpa ett feminint plagg är det alltså hit du vänder dig! Réalisationpar är grymma på att göra gulliga plagg lite mer ogulliga, dom leker med kontraster och jag älskar att dom sätter blixtmotiv på volang-klänningar. Min favorit från hemsidan just nu är den här – man får en helt otrolig figur i den!

Sézane

Mindre kända klädmärken

Med hjärtat i Paris vill Sézane förändra hur vi ser på mode. Sézane är en webbshop som förespråkar den franska enkelheten i att klä sig. Passformen är oklanderlig och plaggen ska vara få. Det är faktiskt något jag älskar – capsule wardrobe i ett klädmärke! Läste du artikeln om hur man handlar mer hållbart? Om du missade den så finns den här.

På denna sida shoppar jag helst stickade tröjor och jeans. Den stickade tröjan till vänster är min favorit och den kan du hitta här. Shoppen har ett väldigt brett bassortiment så vad du än söker så kan du förmodligen hitta det här.

LE : APT

Mindre kända klädmärken

LE : APT är precis som Sézane en fransk onlineshop. På denna webbshop (som jobbar som en återförsäljare) får man verkligen känslan av att man går in i någons garderob och shoppar (på ett bra sätt). Varje plagg är handplockat av deras kunniga team, här finns inga hela kollektioner utan bara enstaka plagg som tagit sig igenom personalens kräsna intagningsprov. Jag älskar att kika in här både för att få lite inspiration men också för att handla. Nackdelen med det snäva urvalet är att plaggen tar slut ganska fort, så man måste vara snabb om man ska lyckas klicka hem något härifrån. Just nu älskar jag den här kavajen som man kan ha år, efter år efter år.