Barnvagnsvänliga ställen i Stockholm

Barnvagnsmaffian – den mest avskydda maffian i stan. Den som tar upp mycket mer plats än antal (vuxna) personer som betalar för sig. Som irriterar de stressade kostymkillarna och alltid lämnar brödsmulor efter sig likt värsta sortens Hans & Greta. Men också de som gärna kommer på obekväma tider när det ändå är lugnt med folk, som inte är speciellt stressade och som ärligt talat är tacksamma bara de möts av en vänlig blick och hinner äta av sin varma mat.

Som erfaren vagndragare och mammaledig har jag gjort många spaningar på stan. Jag har varit ute och ätit massvis med gånger med min bebis under hans första levnadsår. Ibland har det gått bra, ibland mindre bra. Jag har en del misslyckade luncher i bagaget. Men! Jag är glad att jag har vågat mig ut med bebis, för jag vet hur läskigt det känns första gångerna och hur lätt det är att sluta försöka när man lämnar en restaurang med en galen unge eller inte får ta in barnvagnen, trots att bebisen sover i den, på en restaurang man längtat efter att få besöka. Jag vet hur det känns när man skäms lite för att inte komma in genom dörren på krogen med vagnen och det är inte min bästa känsla direkt – så jag är glad att jag kan se förbi den.

Med det sagt har jag samlat 15 stycken restauranger i Stockholm som jag tycker är barnvagnsvänliga. Vad är en barnvagnsvänlig restaurang då? Jo, en som har plats för barnvagn. En där man kan gå flera mammor samtidigt och äta. En som har bra service trots att man kommer med barn (och inte sätter en närmast toaletterna för att sedan glömma bort att vi är där). En som är lätt att komma in i. En som har skötbord på toaletterna. En som har stora utrymmen, bra atmosfär och god mat. Restauranger som håller hög standard för alla och extra hög för oss som rullar vagn.

Barnvagnsvänliga restauranger i Stockholm

[su_row][su_column size=”1/2″ center=”no” class=””]

Taverna Brillo
Sturegatan 6

Giretto Pizza
Nybrogatan 6

Sally Voltaire & Systrar
Finns på Åhléns City

Urban Deli
Sveavägen 44

BodyBuddy
Smålandsgatan 24

Tures
Sturegallerian

Stockholm Matmarknad (tillhör Sturehof)
Sturegallerian

[/su_column] [su_column size=”1/2″ center=”no” class=”text”]

Misshumasshu
Birger Jarlspassagen

Villa Gothem
Djurgården

Villa Källhagen
Djurgården

Luzette
Centralstationen

Orangeriet
Norr Mälarstrand

Trattorian
Norr Mälarstrand

Hotell Skeppsholmen
Gröna Gången 1

[/su_column] [/su_row]

 

Klicka här för att spara vår Google Maps-lista med alla 15 restauranger. Enkel att plocka fram så fort du behöver den!

 

*

Bubblare: Samtliga restauranger på NK eller i andra gallerior!