9 modekonton som inspirerar till max på Instagram

Bild: @lindapeee Byxdress: Savannah Morrow

Sett ur ett inspirations-perspektiv så är jag beredd att säga att jag älskar Instagram! Jag kan scrolla i timmar efter olika sätt att matcha ett specifikt plagg, fastna på en profil i åratal, och spara otaligt mängder bilder. För mig är Instagram en perfekt flykt jag gärna går när vardagen känns lite trist. Men för att skapa den perfekta atmosfären i just ditt flöde behöver du följa bra och inspirerande personer. Därför har jag samlat några mode-höjdare på Instagram som bringar både glädje och inspiration till mitt liv.

Tips: Skapa ett sekundärt konto där du bara följer ”inspirationskonton” – ett sånt har jag och många dagar är jag mer aktiv där än vad jag är på mitt faktiska konto. Jag tycker att det är skönt att ha lite ordning, då kan jag välja vad jag vill se precis hur jag vill. Är jag sugen på att veta vad mina kompisar gör, då loggar jag in på min vanliga, men är det ett inspirationsrus jag vill åt – då är det den hemliga profilen som gäller.

Emilisindlev

Bilder: @emilisindlev

Först ut är den danska modeprofilen Emili, tjejen som jag får glädjeskutt av varje gång hon lägger ut något nytt. Emili jobbar som frilansstylist och har en minst sagt en inspirerande klädstil. Hon lägger ut färgglada bilder och klär sig därefter. Förutom att få en överdos av inspiration av Emilis garderob så bor hon även i en lägenhet som heter duga. I sin omsorgsfullt inredda femrummare mitt i Köpenhamn hämtar Emili kraft, levererar otroligt content och tar mycket outfit-bilder. Följ Emili här!

Monikh

Instagram

Bilder: @monikh

First thing first, aj vad avundsjuk jag är på folk som kan heta sitt förnamn som användarnamn på Instagram. Som en Linda har jag fått söka mig till linda123-varianter istället… i alla fall, jag vill tipsa om Instagrams ballaste tjej Monikh Dale som inte helt otippat är modell, stylist och redaktör på Whowhatwear. Monikh är precis som Jessie här nedanför jätteduktig på att hitta en balans mellan färger, neutrala toner, vardag och fest. Monikh bor i London och delar även med sig av sina bästa pärlor därifrån. Följ henne här för att drunkna i inspiration.

Bilder: @wethepeoplestyle

Wethepeoplestyle eller Jessie Bush som hon egentligen heter har en Instagramprofil som jag besöker flitigt. Jessie är utan tvekan den duktigaste jag vet på att vara mångsidig, vilket jag gillar skarpt. Hon blandar nämligen en färgglad stil med mycket basics och en hel del monokromt. Den mixen är svår att hitta hos profiler idag då de flesta ofta har eller i alla fall främst visar upp sina extra vakanta, färgsprakande outfits. Jag vill se hur man på ett snyggt vis bär jeans och t-shirt också! Som ni förstår så är Jessie definitionen av best of both worlds och ni hittar henne här!

Annijor

Instagram

Bilder: @annijor

För alla fashionistas som inte är så förtjusta i färg så vill jag tipsa om Anniken Jørgensen, den norska tjejen som bevisar att man kan vara intressant och inspirerande utan färg. Anniken har en otrolig minimalistisk stil och är grym på att få fram en känsla utan att mixa färger. Vill man nörda ner sig i detaljer så är det hos Anniken man ska leta efter dom. Förutom att ha en super cool stil så älskar jag även Annikens naturliga sätt att sminka sig. Det och mycket mer hittar du på hennes Instagram, här!

Jourdanaelizabeth

Bilder: Jourdanaelizabeth

Jourdana Phillips är baserad i New York och har en garderob som inte går av för hackor. Jourdana inspirerar en stor publik med sin minimalistiska stil och sitt öga för bild. Då hennes modellkarriär har börjat att lugna ner sig så en aning så märks det att hon har haft mer tid för att uppdatera sina sociala medier. Hon har nyligen börjat publicera mer outfitbilder och personliga poster vilket jag älskar! Du hittar Jourdana här!

Annasarlvit

Instagram

Bilder: @annasarlvit

Att danskar är otroliga på Instagram är ingen nyhet – så här kommer ännu en dansk stjärna, Anna Sarlvit. Anna kan konsten att ta på sig vad som helst och se cool ut. Denna profilen följer jag inte nödvändigtvis för att kunna ”kopiera outfits” rakt av, men för att hon inspirerar till att våga tänka utanför boxen. Annas Instagram är en blandning av det mesta och man vet aldrig vad som ska komma härnäst. Därför är hon en riktigt underhållande och inspirerande modeprofil att följa. Följ Anna här!

Kaity_modern

Instagram

Bilder: @kaity_modern

Kaitlyn Ham är tjejen som klär sig i jordnära toner och mixade material. På hennes Instagram följer vi hennes liv genom dagliga outfit uppdateringar. Jag tycker det är spännande att följa denna typen av personer eftersom dom har kläder som vem som helst kan bära, men dom gör det lite snyggare. Kaitlyn är makalös på att göra alldagliga plagg till något extra, och har ett skarpt öga för hur man blandar olika material och gör en outfit levande. Gillar du minimalistiskt, monokromt och intressant mode följer du Kaitlyn här.

Slipintostyle

Bilder: Slipintostyle

Ni hör förmodligen redan på namnet att det här kontot är bra, men för att förtydliga – det här är bra! Slipintostyle eller Ellie som hon heter har en otrolig känsla för stil. Hon blandar färger, material och mönster hej vilt men det blir alltid en fullträff. På hennes Instagram får man se många olika stilar, vilket jag uppskattar. Hon har inte ett speciellt sätt att klä sig som hon håller sig till – utan ena dagen har hon en stil och nästa dag är hon raka motsatsen. Perfekt för oss alla som varken vill eller kan bestämma sin exakta stil. Följ Ellie här!

Camillecharriere

Instagram

Bilder: @camillecharriere

Sist men inte minst har vi Camille Charriere som för mig är definitionen av en ”modetjejen i Paris”. Hon utstrålar det-här-slängde-jag-på-mig-på-fem-minuter men har en stil som skvallrar om något helt annat. Camille tar effortless chic till en ny nivå och jag älskar att följa henne. När jag ser hennes uppdateringar är det ända jag vill att rensa min garderob, köpa exakt likadana kläder som henne och flytta till Paris. Följ Camille här!