Veckans Lansering: NLY Eve by Petra Tungården

Artikeln innehåller annonslänkar

Idag lanseras samarbetet mellan Nelly.com och Petra Tungården – inte vilken kollektion som helst utan en exklusiv bröllopskollektion. NLY Eve by Petra Tungården innehåller två brudklänningar, åtta tärnklänningar, en satinkostym, fyra par skor och ett flertal accessoarer. Förutom bruden är även tärnorna och bröllopsgästen i fokus med en färgskala som går i lavendel, vinrött, gult och champagne. Daily Forni fick en pratstund med Petra innan lanseringen om inspirationen bakom kläderna, vilket plagg som är hennes favorit och hur det faktiskt går med det egna bröllopet som väntar runt hörnet! 

Vart kommer inspirationen bakom kollektionen från? 

Färginspirationen kommer från en modern abstrakt tavla, där varje färg ska tala för sig själv men även tillsammans fungera i perfekt symbios. Kollektionen är en hyllning till den kvinnliga kroppen. Alla plagg stärker den kvinnliga siluetten och jag vill att alla som bär den ska känna sig som ett vandrande bombnedslag.

Du som är mode- och stylingproffs, finns det någon ny (het!) bröllopstrend i år? 

Jag tror framförallt att det ”nya” är att göra bröllop som är designade utifrån en själv. Jag tror att fler och fler går ifrån normen och går sin egen väg. Om jag hade fått önska hade vi serverat sill och asian fusion hela helgen.

Om du bara får välja ett plagg, vilket är då din favorit i kollektionen? 

Det är som att be mig välja ett favoritbarn, politiskt inkorrekt och omöjligt. Men om jag måste så är det den lavendelfärgade skapelsen med cut-outs på sidorna, spetsärmar och snäv klockad kjol. Modellen förstärker ens kurvor, riktar allt strålkastarljus mot midjan och dessutom får man mycket klänning för pengarna.

Vad har varit det svåraste med att designa en bröllopskollektion? 

Att hålla en genomgående röd tråd med en kollektion bestående av unika plagg som samtidigt bildar en självklar enhet tillsammans. Det ligger så mycket tid och arbete bakom den här kollektionen och mina absoluta prioriteringar har varit att skapa plagg som sitter som ett andra skinn, som smickrar och förhöjer – där varje detalj har ett syfte. För mig har det varit så viktigt att skapa klänningar som både jag själv och mina vänner – som alla skiljer sig väldigt mycket åt i kroppsform och stil – genuint vill bära.

Avslutningsvis, kan du avslöja något om ditt egna kommande bröllop som vi inte redan vet! 

Vi har äntligen spikat ställe – ett helt sinnessjukt härligt ställe i Provence – så jag köper 13 trisslotter om dagen för att finansiera hela kalaset. Jag har en liten klump i magen över att det bara är fem månader kvar och vi inte ens fått ut inbjudan.

Våra favoriter från kollektionen:

1   2   3

1   2   3

Artiklar att lyssna på

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

TILLBAKA