Vilka dejtingappar är det som gäller egentligen?

Bild: @carla_ginola

Hallå alla dejting-glada! Nu är eran relations guru tillbaka med ännu en artikel. Denna gången handlar det om den ”nya” typen av dejting – nämligen dejtingappar. Jag har nog aldrig känt mig mer som en boomer än när jag skrev att det var den nya tidens dejting, men ni fattar min poäng. I nutidens dejting skulle jag faktiskt säga att den främsta källan till att hitta någon faktiskt är på en app. Detta har dock gjort att det numera finns lite utav en djungel att navigera sig igenom när man vill välja vilken app man ska tilltro sitt kärleksliv till.

Därför har jag gjort en lite guide över vilken app man ska välja beroende på vad man är ute efter:

Något seriöst

Hinge  Att datingappen Hinge har kommit till Sverige är det nog ingen som har missat. På Hinge har du en hel rad olika roliga funktioner och du kan till och med höra din matchnings röst i appen. Min magkänsla utan att veta helt säkert är också att Hinge har ett lite äldre klienten än vad många utav konkurrenterna har. Därav tror jag att chansen för att hitta något seriöst på denna appen faktiskt är ganska stor!

Bumble – Om du är trött på stereotypa normer där killen alltid skriver först och ska bjuda ut tjejen så är detta appen för dig. Bumble har tagit en fräsch och modern take på det uråldriga konceptet dejtande. Appen betonar jämnlikhet och respekt. Det känns som att dom flesta som träffas på Bumble har någorlunda liknande värderingar och jag tror därför att man faktiskt har lättare att träffa någon seriöst även här.

Något roligt

Smitten – Jag tycker inte att man ska hålla tillbaka om man vill vara på en dejtingapp för att det är kul – se bara till att din matchning är på samma bana. En nyanserad app som fullkomligt tagit över i närvaro på sociala medier är appen Smitten. Här kan du spela roliga spel mot din matchning och lära känna varandra genom väldigt många kul ice breakers. Jag tycker att denna appen sätter fingret på vad det är vi behöver idag – någon som tar ansvar för att konversationer startas!

Tinder  En artikel om datingappar där Tinder inte nämns känns högst otroligt. Tinder har ju den fina fördelen av att vara en utav dom första stora datingapparna. Jag skulle dock säga att Tinder tappat lite i seriositet och har blivit lite bortglömd i djungeln av alla andra appar. Tinder erbjuder dock ett extremt stort utbud och om din känsla är att du redan dejtat alla i hela din stad då har du bättre chancer att hitta någon du inte redan träffat på Tinder.

Grindr – Världens ledande app för LGBTQ communityn har också en självklar plats i denna artikeln. Precis som Tinder så har Grindr en stor fördel i att vara en så otroligt stor app med många medlemmar – som också lanserades för ganska längesedan. Här kan du alltså vältra dig i utbud av härliga personer!

 

Vill du läsa mer Sexpectations? Tryck här