4 enkla Halloween-sminkningar med produkter du har hemma

Är du ute efter fina halloween-sminkningar i år men inte så sugen på att köpa en massa smink du aldrig mer kommer använda? Vi har ritat upp fyra olika looks du kan göra med produkter du redan har hemma eller kommer kunna fortsätta använda till vardags.

Vi har skrivit ner tutorials för varje sminkning med tillhörande illustrationer, för att du enkelt ska kunna dem steg för steg. Vare sig du vill vara glam, läskig eller bara snygg så finns det garanterat något för dig!

(Ber om ursäkt om nummer två fortfarande är too soon.)

1. Dödskalle med eyeliner+highlighter

Att vara dödskalle går alltid hem — matcha med en peruk för att få en full look.

Du behöver: Highlighter, svart eyeliner, svart ögonskugga.

 1. Lägg highlighter över hela ansiktet.
 2. Rita ut ögon, näsa och kindben med din eyeliner. Använd din svarta ögonskugga och en blöt pensel för att fylla i dina kinder.
 3. Fortsätt med din eyeliner för att rita sprickor runt ögon, näsa och mun.
 4. Lägg svart ögonskugga runt ögonen och markera ordentligt längs globlinjen för att skapa djup. Ta sedan en större borste och använd din svarta ögonskugga för att skapa konturer runt kinder, hals och panna. Avsluta med mer highlighter om du vill ha en mer glam look.

2. Bambis mamma med contouring

Ute efter en parkostym? Be din partner komma som jägaren…

Du behöver: Contour-puder, rött läppstift och läppenna, gul ögonskugga, svart eyeliner, vit kajalpenna.

halloween sminkningar

 1. Lägg ljusbrun contouring, fokusera på att göra näsan rak och bred. Försök göra din contouring så överdriven som möjligt.
 2. Lägg en gul ögonskugga, markera med en mörkare gul längre ut på ögonlocken (som en cat-eye effekt). Lägg sedan en svart eyeliner längs hela övre fransraden och gör ”vingar” på både vid yttre och inre ögonvrån.
 3. Med hjälp av din svarta eyeliner målar du en nos, försök få den rak och lika bred som den contour du tidigare markerade. Måla överläppen svart och applicera concealer på din underläpp. Avsluta med att dra en svart linje mellan nos och läpp.
 4. Rita vita prickar på panna och kinder. Måla sen ett sår i pannan med hjälp av ditt läppstift. Dutta först röd färg med fingrarna så det inte blir en hård kant. Ta sedan din läppenna för att markera hålet, avsluta med att rita blod som droppar från såret och mungipa.

3. DET-clown med rött läppstift

Köp en röd ballong för en komplett look.

Du behöver: Contour-puder, röd ögonskugga (eller rouge!), rött läppstift, svart kajalpenna eller eyeliner, vit kajalpenna eller highlighter.

 1. Lägg contouring vid kanterna av ansiktet och under din läpp.
 2. Markera ögonen med röd ögonskugga och svart eyeliner.
 3. Måla läpparna röda, använd sen samma läppstift för att måla de två strecken och näsan. Skapa en mjuk form när du gör näsan genom att applicera med ett finger.
 4. Rita fräknar genom att lätt dutta med din kajalpenna eller eyeliner. För att de inte ska vara så markanta kan du lägga fingret över varje prick direkt efter applicering. Lägg sedan highlighter på näsa, läppar, kinder och ögon.

4. Chucky med rött läppstift

När du vill vara en besatt docka but make it cute.

Du behöver: Contour-puder, rouge, rött läppstift och läppenna, röd och svart ögonskugga, svart kajalpenna eller eyeliner, vit kajalpenna eller highlighter.

halloween sminkningar

 1. Lägg contouring och rosa kinder. Skugga även näsan för att den ska se rundare ute.
 2. Lägg röd och svart ögonskugga – tyngre makeup på ena sidan för att representera hans skadade öga. Lägg kajal längs franskanter uppe och nedan. Desto mer skuggning, desto bättre.
 3. Lägg till ärren. Börja med att dra rött läppstift lätt med fingret för att måla upp var ärren ska vara. Använd sedan en röd läppenna för att skapa såret, avsluta med svart eyeliner för stygn. Måla sedan läpparna i en mörkröd färg.
 4. Dags för highlighter! Ta en vit kajalpenna (eller blöt en pensel för mer koncentration av din vanliga highlighter) och rita över alla stygn. Lägg sedan highlighter på näsa, läppar, kinder och ögon.

*

Hoppas du hittar en favorit bland våra Halloween-sminkningar! Här hittar du inspiration till din halloweenoutfit.