13 otippade aktiviteter att göra för ditt friskvårdsbidrag

Bild av Tembela Bohle via Pexels

Är du också en av dem som antingen använder ditt friskvårdsbidrag till ett gymkort som, helt ärligt, verkar brinna inne? Eller så kanske du inte nyttjar bidraget i över huvud taget för gymmet inte riktigt är din grej? Då kan det vara bra att veta att det finns en uppsjö av andra aktiviteter att använda bidraget till! Det är nämligen så att allt som klassas som en aktivitet kan tillämpas till bidraget.

Vi har samlat de mest otippade aktiviteterna du kan få jobbet att hjälpa dig betala! Men först – hur funkar egentligen bidraget och vem kan få det?

Vad är friskvårdsbidrag – och vem kan få det?

Friskvårdsbidraget är en möjlighet för arbetsgivaren att bidra till sina anställdas hälsa, skattefritt. Det är helt upp till din arbetsgivare om de vill stå för friskvårdsbidrag eller inte. Väljer arbetsgivaren att göra det så ska samtliga anställda få samma summa, bara då kan det bli helt skattefritt för arbetsgivaren.

Hur stort belopp får man?

Maxbeloppet för friskvårdsbidraget är 5000 kronor. Men arbetsgivaren kan bestämma ett eget belopp – det kan vara både ett lägre men faktiskt också ett högre! Du kan alltså förhandla dig till en högre summa än 5000 kronor, skillnaden då är att överskottet beskattas som lön och blir inte skattefritt för arbetsgivaren.

13 sakar att göra för ditt friskvårdsbidrag

 1. Appar för motion som till exempel löpning. Varför inte ett medlemskap hos Strava?
 2. Bergsklättring
 3. Bowling
 4. Cheerleading
 5. Fotmassage och fotbad
 6. Golf
 7. Hypnos i syfte för till exempel avslappning
 8. Kiropraktik och massage, tänk att få det på rutin?!
 9. Kostrådgivning
 10. Meditation och mindfulness för stresshantering
 11. Personlig tränare
 12. Segling som kurs för att segla i småbåtar
 13. Vattenskidåkning

Se hela listan med friskvårdsaktiviteter!

*

Dags att ta vara på ditt eventuella friskvårdsbidrag och hitta något gynnar ditt välmående! Vi vet att vi alla behöver det.

Vill du läsa mer hälsorelaterade artiklar? Klicka här!