Fräscha upp håret med Maria Nilas nya Colour Refresh

Samarbete medMaria Nila

Känslan när man går ut från frisören med nyklippta toppar och en fräsch färg är oslagbar. Självförtroendet går snabbt från noll till ”hoppas att jag springer in i ett ex” och man undrar varför man inte tar sig tid att gå till frisören oftare. Under sommarmånaderna är det lätt att håret skadas av att vi badar, solar och ägnar mycket tid utomhus – vilket resulterar i att man tappar både glans och nyans mellan frisörbesöken. Lagom till att man vill vara fräsch efter semestern och komma tillbaka till stan med ett ordentligt svall så har Mara Nila släppt två nya Colour Refresh-färger. Nykomlingarna heter Dusty Pink och Cool Cream – och de båda passar in under kategorin ”riktigt snygga färger”.

Det är alltså lättare än någonsin att bevara frisör-känslan i håret med Maria Nilas Colour Refresh, deras breda utbud av färger och nyanser gör att det finns en perfekt match för alla. I denna artikel tar vi reda på allt du vill veta om Colour Refresh och avslutar med ett test av tre olika nyanser, enjoy:

Så vad är Maria Nilas Colour Refresh?

Colour Refresh från Maria Nila är en vårdande behandling för håret som innehåller tillfälliga färgpigment. Produkten har många användningsområden och är lite utav en räddare i nöden mellan frisörbesöken. Du kan till exempel snygga till ditt hår som har tappat glansen, lägga i en annan ton utav din hårfärg eller ändra hårfärg helt med en Colour Refresh. Maria Nilas Colur Refresh kommer i 18 olika färger och du kan dessutom blanda färger för att få exakt det du önskar utav produkten. Längre ner i artikeln får ni se resultatet av både en oblandad färg och två färger som har blandats ihop!

Maria Nila

Vad innehåller Colour Refresh?

Alla produkter från Maria Nila är veganska, och Colour Refresh är inget undantag. Produkten innehåller massvis med näringsrika ämnen som stärker ditt hår. För att håret ska bli så återfuktat som möjligt innehåller en Color Refresh både Panthenol och Vete protein, vilka ger håret rikligt med fukt och panthenolen specifikt hjälper håret att bygga volym.  Tack vare  ammoniumsalterna och antioxidanterna i produkten kommer Colour Refresh också skydda ditt hår från att ta skada av solen. Olja från solrosfrö och argan ger dig det silkeslena resultatet efter inpackningen. Oljorna gör håret mjukt och följsamt samtidigt som det tillför en otrolig dos med glans.

Kombinationen av alla ingredienser gör att produkten verkar: vårande, skyddande och stärkande – exakt allt man vill ha!

Hur använder man den?

Att använda en Colour Refresh är busenkelt – men det kan vara bra att ha koll på anvisningarna innan du börjar:

  • Tvätta håret noga, se till att det är helt rent och att du inte har några rester av andra produkter kvar i håret
  • Krama ur vattnet ur håret (vill man vara noggrann så handdukstorkar man)
  • Sätt på dig de medföljande handskarna för att slippa att missfärga dina händer
  • Blanda ihop två färger i handen, eller pumpa ut en färg direkt i handen
  • Applicera i hela håret och se till att du inte missar något parti
  • Beroende på hur mycket pigmentering du vill ha så anpassar du tiden, inpackningen kan sitta från 3 till 10 minuter
  • Tvätta ur inpackningen
  • Använd balsam

Håret känns lent och följsamt efter att du har använt en Colour Refresh, men för att färgen ska sitta så länge som möjligt är det en bra idé att använda balsam efter användningen. Ett balsam sluter nämligen hårstråna vilket gör det lättare för färgen att få fäste och sitta kvar.

Maria Nila

Resultat

Linda (jag) har blandat två olika Colour Refresh, Pearl Silver och Cacao Intense. Detta för att få till ett kallt brunt resultat. Eftersom det var första gången som jag använde dessa i håret så vågade jag inte ha i färgen max-tid. Du kan alltså få ett tydligare resultat om du låter inpackningen verka längre. Mitt resultat får man alltså om man har i inpackningen i ca 5 minuter. Nyansskillnader i håret är generellt lite svåra att fånga på bild, men håret har verkligen blivit svalare och mörkare – vilket jag älskar. Jag tycker även att man ser en stor skillnad då det har gått ifrån att vara ett barr till att bli ett svall, håret får verkligen nytt liv!

Maria Nila

Amanda har använt den nya färgen Cool Cream i sitt blonda hår. Även Amanda ville få till en sval färg och få bort gula toner ur håret. Amanda valde även hon att inte ha i inpackningen i max-tid utan tog det säkra före det osäkra. Med facit i hand är det dock ingen fara att använda inpackningen i 10 minuter, utan det är snarare en rekommendation från vår sida, i alla fall om man vill fräscha till en färg man redan har. Amanda upplevde att håret blev mycket kallare redan efter första gången hon testade Cool Cream, vilket är en dröm för en blondin som lätt får gula toner i håret mellan frisörbesöken.

Maria Nila

*
Vill du läsa mer om skönhet? Tryck här