En söndagsrutin som ger dig en bra start på veckan

Samarbete medSkinroller

Det börjar bli riktigt kallt ute nu. När jag går hem från kontoret i veckodagarna har det redan hunnit bli mörkt ute och kylan liksom tränger sig in genom mina miljarder lager kläder. Helgen är snart förbi och vi går in i en ny vecka igen. Jag älskar måndagar, har alltid gjort det. Det är som en nystart. På kontoret brukar vi alltid börja måndagen med en stor kopp kaffe och ett möte där vi går igenom helgen, veckan och peppar inför allt som komma skall. För att starta veckan på bästa sätt kommer jag i den här artikeln ta er genom min söndagsrutin! Och dessutom mina vänner, kommer jag att förgylla er söndag med ett beautytips som jag nyligen kommit över.

Gör ditt hem harmoniskt

Första steget är att göra ditt hem harmonisk och mysigt. Att skapa rätt känsla hemma är för mig A och O för att komma ner i varv och maximera min avkoppling. Fyll ditt hem med doftljus, sätt på musik som får dig att må bra och som du känner dig lugn av. Koka upp en stor kopp te och ta ett par minuter för att komma in i rätt sinnesstämning. Varför inte meditera en stund? Känn efter vad din kropp behöver just idag. Det kan innebära ett varmt bad, en promenad eller ett par minuters yoga. Ett hett tips är också att unna dig söndagsblommor! Fredagsblommor i all ära, men att fylla hemmet med färska blommor en söndag är för mig ren och skär lyx.

Planera och strukturera upp veckan

Jag älskar att redan på söndagskvällen strukturera upp veckan, det känns som att man kommer lite i försprång med livet. Dessutom brukar det alltid löna sig att planera veckan i förväg istället för att bara “go with the flow”. På så sätt blir det du som kontrollerar ditt jobb och veckans aktiviteter, så att inte ditt jobb och veckans aktiviteter istället kontrollerar dig. Planeringen gör att varje dag känns mer strategisk! Dessutom kan du bygga din vecka på vad du själv känner att du vill ha ut av den. Om jag har haft en väldigt social helg brukar jag se till att inte planera något socialt alls under måndagar och tisdagar.

Ta en lång och varm dusch

Detta är väl ändå en obligatorisk söndagsaktivitet? Att ta en lång och varm dusch! Jag brukar alltid ta med mig två produkter in i duschen på söndagar. Och det är en peeling och en hårinpackning. Att skrubba kroppen sätter igång blodcirkulationen, vilket gör att kroppen lättare hanterar ökade stresshormoner. Ett plus är att det dessutom får det mig att känna mig både mjuk och ren. Börja med att torrborsta kroppen med ett par scrubvantar och använd sedan peeling. Applicera en stärkande hårinpackning och låt den sitta i så länge som möjligt. Jag brukar försöka gå runt med den i ett par timmar.

Ansiktsbehandling med Skinroller Pro

Skinroller Pro har en front row plats i mitt beauty-skåp. Det har gått några år sedan behandling med Dermapen och andra microneedling-metoder tog hela skönhetsvärlden med storm. Men microneedling för hemmabruk är vad jag kallar en skönhetsbehandling värt att lägga på minnet. Jag har sedan ett par veckor tillbaka använt Skinroller Pro regelbundet och tycker det är en effektiv och bra hemma-behandling. Nu ska jag förklara varför!

Skinroller

Vad är Skinroller Pro? 

Skinroller Pro arbetar med 192 micronålar som syftar till att skapa en kontrollerad skada i huden. Verktyget stimulerar blodcirkulationen och bidrar till hudens produktion av kollagen, genom att huden självläker. Resultatet blir mjukare, fastare och jämnare hy. Det här är varför jag älskar hudvård – det är så häftigt att det finns tekniker som gör att huden förnyas. Med Skinroller Pro kan du dessutom göra behandlingen hemma och slipper ta dig iväg på salong om tiden är knapp. Behandlingen är för alla som vill förbättra sitt hudtillstånd oavsett hudtyp, hudton, ålder eller kön. Skinroller Pro är dessutom kvalitetssäkrad och uppfyller krav i direktiv med en CE-märkning. 

Serum att använda till behandlingen

Skinroller har även tillhörande serum som är anpassade för att maximera behandlingen. Eftersom att verktyget gör att dina hudvårdsprodukter kommer djupt ner och ökar absorptionen med 200% är det viktigt att välja rätt produkter för dina behov och önskemål. Serumet slussas ner i microhålen som din Skinroller Pro skapar. Nedan finns en guide på vilket serum som passar dig och din hudtyp!

Intense

Radiant

Renewal

Brilliant

Såhär använder du din Skinroller Pro 

Det första du ska göra innan du sätter igång behandlingen är att rengöra ditt ansikte. Undvik rengöring med starka syror! Se också till att du rengjort din roller innan användning. Sen är det bara att börja rulla. Rulla fram och tillbaka med raka drag och ett lagom tryck över behandlingsområdet. För att maximera behandlingen ska du efter detta applicera det serum som passar dig och din hudtyp. Detta eftersom du nu öppnat upp mikrokanaler i huden vilket gör att huden absorberar alla de ämnen som finns i serumet. Det är också viktigt att komma ihåg att dricka mycket vatten, då det kommer göra läkningsprocessen snabbare. Avsluta alltid behandlingen med att rengöra din Skinroller med rengöringsspray.

Jag hoppas att ni med denna guide får en fantastik söndag och en härlig start på veckan! Vill du veta mer om Skinroller? Klicka här!

*

Vill du läsa fler artiklar om hudvård? Klicka här