Utmaning: Bli en löpare på 30 dagar

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#000000″ radius=”3″ class=””]

⚡️ Bli en löpare på 30 dagar ⚡️

Hur: 30 minuter — 3 gånger/vecka — 4 veckor
När: 4 veckor
Hjälpmedel: Habit trackers (finns längst ner i artikeln)
Varför:
– Få in en hälsosam vana
– Ta hand om din kropp
– Ta hand om din mentala hälsa

[/su_note]

Kan man bli en löpare på 30 dagar? Det ska jag ta reda på.

Under de senaste månaderna har jag gjort en del utmaningar, vissa roligare än andra: jag kämpar fortfarande med att tycka om meditation. Utmaningarna verkar också vara något som ni tycker är roligt att läsa om, så vi fortsätter att utsätta mig för prestationsångest! (Skämt åsido, älskar utmaningar!)

Men den här gången ska ni vara med!

Vi frågade på Instagram vad ni ville att vi på FORNI skulle göra för utmaningar i höst, varav en av favoriterna helt klart var ”löpning i 30 dagar”.  Passade perfekt, jag har själv letat efter en anledning att komma igång med min löpning igen. (Min sambo också, jag marknadsförde mig själv som en ”löpare” på vår första dejt.)

Utmaningen:

Utmaningen är att bli en löpare och för det behöver vi få in vanan att springa, så under fyra veckor ska vi springa regelbundet. Välj hur mycket du vill ta dig ut i spåret varje vecka och håll dig till den siffran hela månaden! Min utmaning blir att springa tre gånger i veckan, i fyra veckor! Minst 30 minuter varje gång.

Hjälpmedel

Vi har skapat habit trackers du kan ladda ner, antingen för att skriva ut eller använda som bakgrundsbilder på mobilen. Du hittar dem längst ner i artikeln! Jag själv kommer använda den svarta bakgrundsbilden på telefonen för att få en påminnelse om varje dag.

Den senaste månaden har jag hittat, och testat, löpningsappar: här är några av mina favoriter:
C25K: Den tar dig från ”soffan till 5km” på åtta veckor. Perfekt om du vill fortsätta och sätta ett specifikt mål.
Strava: Enkel och bra app för att se hur långt och vart du springer. Du kan följa dina vänner och heja på varandra.
Nike Run Club: Likt Strava kan du följa dina rundor, men du kan också lägga upp en egen plan om du vill lära dig springa en viss distans. Till exempel ”jag vill lära mig springa 10km på sex veckor”.
Interval Timer: Om du vill få upp konditionen snabbare rekommenderar jag att köra minst ett intervallpass i veckan. Den här appen hjälper dig hålla koll på när du ska gå och springa.

Varför ska du vara med?

Det här är ett PERFEKT tillfälle att komma igång med din löpning. Att röra på dig är inte bara bra för din kropp utan också för din mentala hälsa, du får en stund bara för dig själv. Ta tillfället i akt och anta utmaningen, 30 dagar klarar vi!

*

Jag själv har provat att komma igång många gånger men har alltid slutat efter ett par veckor, antingen för att jag har pressat mig själv för hårt eller för att jag blivit uttråkad och inte sett någon förbättring. Jag kommer ihåg känslan när jag för första gången klarade milen under en timme, jag kände mig oövervinnlig. Så vill jag känna igen!

Habit trackers för telefonen

Ladda ner här: Beige / Khaki / Svart / Svart logo

Habit tracker för utskrift

Ladda ner här!