5 outfits som passar perfekt till julborden

Bild: Lovisa Barkman
Artikeln innehåller annonslänkar

Julen är här och vi kan äntligen gå i valltåg till de stora julborden med en buffé som brukar kännas oändligt lång! Julbord eller julfirande är högtider som många tycker är lite knepiga att klä upp sig inför. Men för att få till den där ultimata julkänslan vill man absolut klä sig rätt för julbordet! Att klä sig rätt i jul behöver inte gå hand i hand med rött, att gå helt klädd i rött är i alla fall inte riktigt min ’cup of tea’. Här får ni därför tips på fem outfits som passar perfekt till julborden, där färgen röd inte är i största fokus!

Rutiga kjolen

Den rutiga kjolen kan säkerligen väcka många olika känslor för varje individ. Vissa kanske får intrycket av en klassisk ”skolflicka” medans det för mig absolut väcker julkänslor! Detta mönster är inte bara otroligt snyggt utan går helt i julens tema. För att klä upp den rutiga kjolen och skapa en mer festlig jul-outfit är den perfekt att stylea tillsammans med en blazer och ett par boots – då håller du dessutom värmen trots att du bär kjol!

Body / StövlarÖrhängen / Kjol / BlazerVäska

Festliga pyjamasen

Gå på fest i pyjamas – har ni hört något som låter mer bekvämt? Pyjamasen har verkligen tagit sig in i modevärlden och med sitt glansiga tyg blir den med rätt styling det perfekta setet till festliga tillställningar. Klä upp den med högklackade skor, maffiga smycken och en sminkning som fått extra mycket kärlek så kommer du vara både den snyggaste och bekvämaste gästen på julbordet!

LäppglansByxor / ÖrhängenSkjorta / Skor / Väska

Glittra i silver

Det är nog inte första gången ni hör att silver har dominerat över guld denna mode-säsong. Att bära plagg som skimrar lite extra passar dessutom alldeles utmärkt för julbordet. Jul är tillsammans med nyår glittrets högtider och det är ju trots allt inte endast dekorationerna och julgranen som som kan kläs i glitter, så dyk upp alldeles glittrande du med!  Skulle en total silveroutfit kännas för festlig till julbordet så kläs en silvrig överdel lätt ned med en svart nederdel och svarta skor. Det passar dessutom perfekt med en röd läpp till!

Topp / Byxor / Skor / Väska /

Puffärm och röda detaljer

Plagg av volym har tagit världen med storm och överdelar med de voluminösa puffärmarna passar alldeles utmärkt till julfestligheterna. De tillför ett romantiskt och elegant intryck, dessutom kommer komplimangerna regna över dig då du trär på dig ett plagg med puffärm. Är din outfit avskalad i färg är det även perfekt att addera röda detaljer till dina puffärmar för att spä på det romantiska intrycket och få in inslag av julens röda färg utan att den tar över.

Läppstift / NagellackSkor / Klänning / ArmbandVäska

Gröna klänningen

Grönt har inte bara blivit en mycket trendig färg att bära under det senaste året utan passar även perfekt till julen. För dig som, precis som mig, inte riktigt känner för att slänga på dig röda plagg bara för att det är jul så tycker jag grönt är en otroligt vacker färg som passar minst lika bra som rött för julbordet. En grön klänning i vilken längd, silhuett eller snitt som helst kommer garanterat gå hem!

Halsband / Väska / Klänning / ParfymSkor

*

Vill du ta del av fler tips inför julen? Klicka här!