Michaela: Gravid i vecka 19

Gravid i vecka 19

Jag är gravid i vecka 19 och har 46,8% avklarat och 149 dagar kvar av graviditeten, yey!

Min kropp:

Vikt: + 3 kilo

Min kropp badar i pasta och bröd just nu tack vare min semester i Italien. Det är såklart superhärligt men jag ser fram emot att boosta den med lite grönt när jag kommer hem sen. Jag måste säga att kroppen känns stark och bra för att vara snart halvvägs. Det finns stunder under dagen då det inte ens känns att jag är gravid vilket är en så märklig grej. Jag kommer liksom på mig själv att “juste, jag är gravid!”. Under förmiddagarna när jag sitter ner syns eller känns inte magen så mycket men det är ganska skönt också, att få glömma bort den ibland. Även om jag älskar min mage!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Lite för lite motion och lite för mycket pasta – men det är ju semester! Det där med att man “äter för två” förstår jag inte alls, tvärtom tycker jag att magen har mindre plats för mat än i vanliga fall. Det blir tydligt när jag är iväg och äter så mycket som vi gör här, att min mage inte orkar med tempot eller storleken på måltiderna. Mindre portioner oftare funkar bättre. MEN herregud så bra både kropp och själ mår av riktigt god italiensk mat i lagom mängd, mums alltså.

Mitt mående:

En bra vecka. Jag har haft växtvärk i livmodern några dagar efter att jag överansträngde mig och tränade hårt två dagar i rad vilket var lite läskigt, men nu har det lagt sig och jag kommer inte göra om det igen. Jag känner mig glad, stark och välmående mestadels av tiden. Så skönt!

Bebisen:

Efter en avsmakningsmeny på typ hundra rätter i söndags kom vi hem och så drack jag ett stort glas iskallt vatten. Då kände jag bebisen alldeles tydligt för första gången – två stora rörelser tätt inpå varandra precis till höger under naveln. Wow, vilken häftig känsla. Hen är 20 cm lång och väger 220g i slutet av veckan. Den är dessutom vaken ca 6 timmar om dagen vilket jag tycker känns som SÅ mycket – haha! Men också fint att veta, att bebisen liksom är med mig och vaken under stunder om dagen.

På Baby Journey kan du läsa om att vara gravid i vecka 19!