SHOPPA ARTIKEL

3 inredningstips – så får du våren att blomstra inomhus

Bildkälla: @melimeli

Våren är nära nu, eller hur? I alla fall om man kollar i kalendern… Vrider jag huvudet och kollar ut genom fönstret känns det dock som en evighet tills tussilagon får göra entré. Nej, vi kan inte styra över vädergudarna, även om vi hemskt gärna hade velat. Något vi däremot kan styra över är våra hem och därför kan vi välja att tjuvstarta våren inomhus i stället. Här kommer tre inredningstips på hur du enkelt skapar vårkänslor i hemmet.

Gult

Nej, gult är inte fult! Jag associerar färgen gul till vår, värme och glädje. Dessutom sägs gult vara en färg som ger oss energi och ökat självförtroende, och vem vill inte starta våren med fulltank av dessa två saker?! Så välj gula detaljer, allt från snittblommor till kuddfodral – våren kommer att kännas närmre, jag lovar!

 

 

 

 

 

Tallrikar / Bok / Lampa / Kuddfodral / Glas

Bildkälla: @falkenlands

Blommor

Och på tal om snittblommor, finns det något härligare än en bukett med färgglada (kanske gula…?) blommor att pryda hemmet med? Till våren brukar jag sträva efter att få hemmet att verkligen vakna till liv, och vad passar inte bättre än att då plocka in något som faktiskt är levande, som blommor. Blommönster på diverse inredningsdetaljer är också fantastiskt till våren och man kan exempelvis hitta massvis med underbart porslin ute i butikerna just nu.

Posters

Ett annat enkelt inredningstips för att ändra känslan, stilen och uttrycket i ett rum är med hjälp av posters. Själv har jag ett litet lager med olika motiv som jag brukar variera mellan för att anpassa hemmet utifrån bland annat årstid. Kika bland annat in dom här underbara motiven från Desenio, dom passar utmärkt nu till våren.

GREEN BOTANICAL ON LINEN POSTER

99 kr från DESENIO
Köp

THE CHRYSANTHEMUM POSTER

99 kr från DESENIO
Köp

 

Vill du läsa mer om inredning? Tryck här