3 enkla sätt att fräscha upp ditt hem i tid för våren

 Bild: @mandyschulman

Nu när kylan och mörkret har dragit sig tillbaka och vi återigen välkomnat solens härliga ljus, är det nu hög tid för oss alla att ge vårt hem lite extra kärlek. Under vintern har hemmet som främsta funktion att kännas som en mysigt och tryggt plats där man kan dra sig tillbaka, men nu när vi alla börjar känna liv i oss igen är det hög tid att inte bara unna oss själva allt det goda solen och ljuset gör möjlighet för utan även se till att ditt hem får sin dos – kanske i form utav en vårstädning! Jag tror vi är många som känner igen, att med vårljuset börjar det uppenbara sig en del saker i hemmet som under vinterhalvåret gått och blivit försummat. Trots att vårstädningen i sig inte är det man ser mest fram emot kan organiserandet och vårinredning vara betydligt roligare. Fortsätt läsa för att upptäcka våra bästa tips för hur du ger ditt hem våruppfräschningen den förtjänar!

Vårstädning

Sorry to say, men tyvärr måste vi börja med det tråkigaste, städningen. Mitt bästa tips för detta är att göra vad du kan för att lura dig själv. Börja enkelt med att rensa bort skräp och prylar från bord och ytor i hallen. Redan när du lagt tillbaka läppstiftet på sin plats i badrumsskåpet och slängt dem där ihopskrynklade kvittona kan det ofta räcka för att du ska känna av dopaminrushen. Jag kan dessutom garantera att det kommer ge dig motivation att fortsätta och vips, har du redan plöjt igenom varenda låda och byrå i hemmet.

Det kan vara bra att göra en liten mental lista över vad du vill få gjort under din vårstädning, och om du inte vet var du ska börja kan ett tips vara att ta ett rum i taget för att på så sätt frigöra utrymme från ytor och golv, det kommer göra det lättare när du sedan går in med dammsugarn och moppen.

Jag lägger även in en vänlig påminnelse för oss alla att det förmodligen är hög tid att putsa alla fönster i hemmet också. Vi har kunnat skjuta på denna syssla när solen knappt orkat lysa igenom rutorna men nu är den tillbaka och dens strålar gör det omöjligt för oss att försätta ignorera orenheterna på fönsterglaset.

Glöm inte, om du bara har ork till att slutför en av uppgifterna idag så är det helt okej, gå vidare med din vårstädning imorgon!

Organisera

Nu när allt smuts och damm är borta kan vi gå vidare till något roligare, eller i alla fall något mer tillfredställande, organiseringen. Att organisera ditt hem är en viktig del av din vårstädning, och dessutom ett tvärsäkert sätt till att fräscha upp ditt hemmet. Dessutom kan det också få dig att känna dig mentalt utvilad och taggad på det kommande året.

För en förvaringslösning som inte tar upp för mycket värdefull golvyta, tänk vertikalt snarare än horisontellt. Design med hyllplan är ett lysande val eftersom de erbjuder gott om förvaring och en plats att visa prydnadsföremål och prydnadssaker. En bra idé skulle även kunna vara att investera i dolda förvaringslösningar – som korgar – för att hålla skräpet undangömt och förställt i ett stilrent men diskret inredningsföremål. Hur underbart vore det inte att få lite mer ordning på alla skåp och byråer med dessa förvaringslådor, perfekt att sortera upp alltifrån badrumsskåpet, till skafferiet och kylskåpet.

Korg i rotting

399 SEK från H&M Home
Köp

Plastbox

70 SEK från Lagerhaus
Köp

Förvaringslådor

69 SEK från Clas Ohlson
Köp

Bomba ditt hem med färg och mönster

Jag vet inte hur det är med er, men när jag tänker på våren fylls mitt huvud av olika sorters blommor i alla möjliga färger. Att överrösta ditt hem med blommor och växter i färgade vaser och krukor är det perfekta sättet att liva upp ditt hem med vackra nyanser som stärker energin och humöret.

Mitt egna lilla personliga vårtecken inför varje säsong brukar vara att jag unna mig nya sängkläder. Förra året blev det ett ett lyxigt siden bäddlakan-set i en drömig blå nyans. I år är jag sugen på något mer romantiskt material med mycket färger och mönster.

När du inreder ditt hem måste jag passa på att tipsa er om färgen gult – som absolut inte är fult! Med hjälp av gula nyanser skapar du en mjuk och upplyftande interiör på samma gång. Färgen påminner oss om långa, soliga dagar vid havet och lyser upp oss även under lite mer dystra dagar. Det bästa med gult är att den gör sig fin i kombination med i stort sätt alla andra färger, vilket gör det lätt för dig att mixa och trixa för att hitta din unika färgkombination för ditt hem.

”Gör aldrig misstaget att tro att ditt hem är färdigt, det utvecklas konstant i takt med livet som utspelar sig”

Bilder: @matildadjerf

Vill du läsa mer om livsstil? Tyck här