5 perfekta platser för picknick i Stockholm + snackset att packa med

Samarbete medPändy

I väderappen syns solar och 20+ grader så långt ögat når. När man stoppar tårna utanför dörrkarmen möts man av ljumna vindar och solen som smeker ens hud. Väl ute på stan hörs sorlet av skrattande människor och avlägsen musik. Det är väl ändå vad man kallar en idyllisk svensk sommar? Något som också tillhör svensk sommartradition är att gå på picknick i Stockholm. Intresset för just picknick är dessutom extra starkt den här säsongen då året präglats av Corona och stängda restauranger. Just nu vill vi ut i naturen med en korg packad med både snacks, filt och kanske en flaska bubbel för den äventyrliga.

Eftersom att intresset verkar vara stort för att sitta på en filt och äta sitt favoritsnacks just nu så har vi gjort jobbet åt er och gjort en lista på 4 perfekta platser att ha en picknick på. Vi har även listat vårt favoritsnacks att ta med sig ut på turen och även tagit hänsyn till vart du har bäst utsikt, kvällssol och smidiga förbindelser. Här kommer de bästa platserna för picknick i Stockholm:

Djurgården

För stans bästa kvällssol så packar du din korg och beger dig ut på Djurgården. Bli dock inte rädd över att jag skriver ut på Djurgården – du ska nämligen inte så långt ut på djurgården. Gå över djurgårdsbron och fortsätt igenom den blå porten så öppnar sig nämligen paradiset väldigt snart. Du kommer att se en stor och fin gräsmatta med en liten vattensamling i mitten. Här är det perfekt att ha picknick och det är inte heller för långt ut att gå. Kvällssolen skiner över gräsmattan och det känns som att man är i en hemligt liten oas mitt i stan.

Vilket är det perfekta snackset för den här platsen? Eftersom att huvudfokus på den här platsen är enkelheten och den otroliga grönskan runtomkring så skulle jag säga att vi tänker samma när det gäller snackset. Ha med dig något som är färdigpackat och som är fruktigt! I min korg skulle jag packa med mig PÄNDYs Sweet Peach godis som har en härlig fruktig smak och bara innehåller 1g socker per påse. För en fullständig smakupplevelse så dricker du även PÄNDYS dryck med ananas smak. Snacka om att maxa det goda i livet!

Mariaberget

Redo för Stockholms vackraste utsikt? Då är det på Mariaberget du ska placera din picknick filt. Den här platsen är väldigt populär att ha picknick på, så var ute i god tid för att knipa de bästa utsiktsplatserna. Är du sugen på att bubbla ikapp med andra och kanske hoppas på en mingel-atmosfär så är det också hit du går. I takt med att solen går ner går nämligen partystämningen på platsen upp. Om du inte är där för att mingla så går det såklart även bra att bara njuta av att sitta på toppen av Stockholm.

Vilket är det perfekta snackset för den här platsen? Till Mariaberget tar man med sig mycket snacks! Eftersom atmosfären är minglig är det ju alltid trevligt att kunna erbjuda grannen något att tugga på. I min korg hade jag laddat upp med Sour Cola godis eftersom att alla gillar dom, men även linschips med cream & onion. Att ha lite extra linschips med sig känns som ett givet drag när det vankas både picknick i Stockholm och mingel!

Rolandshovsparken

I rolandshovsparken sitter du och du vill ha en perfekt picknick spot som är lite lugnare än vad det är på Mariaberget. Här kan du placera dig så att du har utsikt över vattnet men samtidigt nära till stan. I Rolandshovsparken finns det gott om utrymme så att man slipper att trängas. Hit hade jag tagit med mig ett roligt spel och suttit långt in på småtimmarna, ringt in alla jag känner och haft en drop in kväll. När man packar för en picknick i Rolis kan du alltså räkna med att få sällskap, det är nämligen så att parken verkar ha en magnetisk effekt på människor. Psst, ibland visas det även utomhusbio i parken!

Vilket är det perfekta snackset för den här platsen? I Rolandshovsparken vill man vara mätt och på hugget. Man vill kunna vara med på alla roliga aktiviteter som händer i parken och därför hade jag satsat stenhårt på bars. Lätt att plocka med, mättande och hur goda som helst. Storleken på barsen är 35 gram vilket är perfekt för en mumsbit och alla innehåller under två gram socker per bar. Mina favoriter är just nu PÄNDYS Nougat with hazelnut och chocolate with creamy milk.

Kastellholmen

Har du svårt att välja mellan söder och östmalm så är det Kastellholmen du ska placera dig på! Här har du picknick på klipporna utmed vattnet och har sjukt fina vyer åt alla håll. Härifrån kan du se både Gröna lund, strandvägen och södermalm (hur härligt!?). Ett tips från coachen när det kommer till Kastellholmen är att ta med kuddar att sitta på. Eftersom de bästa platserna är benägna på klippor så blir det lätt lite hårt att sitta på bara en filt. När staden sedan skymmer glimmar ljuset från Gröna lund och sätter tonen på mysstämningen på Kastellholmen. Var alltså inte rädd för att stanna efter skymning – det är nämligen då platsen lever upp till sin fulla potential. Det här är verkligen ett av de bästa platserna för en lyckad picknick i Stockholm.

Vilket är det perfekta snackset för den här platsen? Eftersom den här platsen osar romantik så hade jag dukat upp med PÄNDY Sweet hearts i mängder. Sweet heart godiset har en fräsch och väldigt god smak utav hallon och päron. Mm!

Fredhällsklipporna

För er som är ute på picknick en riktigt varm sommardag så är Fredhällsklipporna ett givet alternativ. Med riktigt bra sol och badläge flockas människofolket runt den svala brisen vid vattnet. Här finns det gott om utrymme så här kan man verkligen ta sin plats. Packa ner badhanddukar och solskyddsfaktor och var beredd på en heldag i solen!

Vilket är det perfekta snackset för den här platsen? Återigen, PÄNDYS Sour Cola och Sour Fish är en väldigt bra kombination! Sour Cola har givetvis en smak av just Cola, och Sour Fish är en fruktig godis med smak av blåbär och citron. För att hålla vätskenivåerna på plats hade jag även packat med en helt uppsättning av PÄNDY Rasberry dryck. Alla drycker från PÄNDY innehåller en lagom mängd koffein (1oo mg) som gör att man blir precis lagom pigg. En liten energikick utan att bli helt stissig. Drycken är dessutom både socker- och kalorifri.

*

Vill du läsa mer om livsstil? Tryck här!