Är du sugen på att lära dig mer om vin?

Har du funderat på att fördjupa ditt vinintresse? Då är den här artikeln något för dig! Det gör sån skillnad när man kan lite om druvorna, vinframställningen och olika vinländer när man smakar nya viner. Med lite extra kunskap öppnas en helt ny värld som sträcker sig längre än till doft- och smaksinnet. Dessutom har du ett uppskattat partytrick i rockärmen nästa gång du blir bjuden på ett glas, nämligen att gissa rätt druva i glaset. Det är nästintill magi för dina vänner som ännu inte är någon hobbysommelier. Och du kommer själv bli förvånad över hur fort det går att bli bra på din nya skill.

Digitala kurser

vinkallan.se finns det några digitala kurser som enkelt kan göras tillsammans med vänner hemma hos dig. Det är inspelade kurser som du har tillgång till i några dagar. Bjud hem ett gäng och fördjupa dig inom väl valda ämnen så som mousserande vin! 

Vinprovningar

På lördagar håller Vinkällaren Grappe i Stockholm vinprovningar. De hålls i den mysigaste settingen bland levande ljus i en stor vinkällare. Det är en medlemsklubb och de flesta medlemmar har gärna ett vinfack men det är inget krav. Det går utmärkt att vara medlem för att enbart ha tillgång till de mysiga sällskapsrummen och inte minst vinprovningarna. 

Vill du hellre prata vin med dina vänner tillsammans med en sommelier i en härlig vinklubbskänsla? Då är det absolut roligast att hyra en sommelier som kommer hem till er. Det går även utmärkt att kontakta mig om ni vill boka en vinprovning i Stockholm och det gör ni lättast på Instagram.

Kurser i Stockholm

Är du sugen på en mer seriös kurs är Restaurang Akademiens vinkurs Grunderna inom vin något för dig! Du får lära dig om de mest kända druvorna och vinländerna under fem föreläsningstillfällen. Om du vill kan du avsluta kursen med en frivillig examination och tilldelas diplom WSET Level 1.

Vill du läsa mer om vin? Tryck här!